Košarka

Bez Kuzmića na Mundobasketu

Bez Kuzmića na Mundobasketu
Bez Kuzmića na Mundobasketu

Košarkaška reprezentacija Srbije najvjerovatnije neće moći da računa na Ognjena Kuzmića na Svjetskom prvenstvu. Centar Golden Stejta ne trenira zbog povrede potkoljenice.

On je trebalo u petak da se pridruži treninzima tima na Kopaoniku.

"Saznali smo da ima stres frakturu fibule, koja zahteva tri do četiri nedelje mirovanja. Pregledaće ga i doktor Radovanović, ali minimalni su izgledi da Kuzmić može da konkuriše za najbolji sastav. Meni je krivo zbog toga, on je veoma zanimljiv igrač. Bilo bi dobro da je uz naše visoke igrače, da na teren prenese energiju, snagu i visinu. To bi bilo veoma dobro, treninzi bi sigurno bili interesantni, iz njih bi izašao kvalitet", istakao je selektor Aleksandar Đorđević, a prenio sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Problemi sa povredom muče i Nemanju Dangubića, za kojeg selektor nije siguran da li će moći da izdrži čitave pripreme.

"Trenirao je samo prvog dana i koleno je počelo da mu otiče. Sve je to posledica napornog leta u kome je imao mnogo obaveza. To je velika šteta i za njega i za mene. Voleo bih da sam ga video na terenu. Dangubić zna i oseća šta znači nacionalni dres", rekao je Đorđević.

Zbog novonastale situacije, selektor ne isključuje mogućnost da pozove nove igrače u nacionalni tim:

"Analiziramo i razmišljamo na tu temu. Kapiten Nenad Krstić je još u posebnom režimu rada. U pravi ritam treninga trebalo bi da uđe u sledećih sedam do deset dana. Možda i ranije. Miroslav Raduljica polako ulazi u fizičku formu, koja mu je potrebna da igra našu košarku. Mora da bude još atletski spremniji, što i on sam zna."

Dobra vijest za Srbiju je da je Vladimir Micov poslije pregleda i analiza krvi dobio "zeleno svjetlo" da se maksimalno uključi u trenažni proces.

Reprezentacija Srbije privodi kraju bazični dio priprema na Kopaoniku za šampionat svijeta u Španiji (30. avgust - 14. septembar). Prvu kontrolnu utakmicu odigraće 27. jula, od 18.00 časova u Nišu, sa B selekcijom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije