Košarka

BiH bez Teletovića ide Rusiji na megdan

BiH bez Teletovića ide Rusiji na megdan
BiH bez Teletovića ide Rusiji na megdan

Košarkaška selekcija BiH prvu utakmicu kvalifikacija za EP igra protiv Rusije u Permu, gdje neće putovati kapiten tima Mirza Teletović.

Put do Perma je jako dug i naporan i ukupno traje više od 10 sati (Sarajevo - Beograd - Moskva - Perm), pa je stručni štab košarkaške selekcije odlučio poštedjeti Teletovića, zbog njegovog zdravstvenog stanja, te ga sačuvati za naredne utakmice koje nam slijede.

"S obzirom na to da je naš kapiten imao masovnu plućnu obostranu tromboemboliju prije nepune dvije godine i da se još nalazi na redovnoj inekcionoj predmedikaciji kada putuje duže od dva sata (na putovanja duža od dva i pol sata, mora sam sebi davati inekcije u stomak, op. a), savjet je izbjegavanje sjedenja i dužih putovanja, pogotovo avionskih letova, kao i stres koji bi mogao uzrokovati tromboembolijske incidente", objasnio je mr. sc. dr. Amir Ome Ašić, inače doktor košarkaške selekcije.

Mirza Teletović smatra kako će njegovi suigrači iz reprezentacije, svojim neospornim kvalitetom nadoknaditi njegov prinudni izostanak.

"Vjerujem da možemo ostaviti odličan dojam u Permu, a svakako da ćemo u preostalim utakmicama protiv Švedske i Rusije na domaćem terenu, dati sve od sebe da se plasiramo na EP. Zbog zdravstvenog stanja, u razgovoru sa stručnim štabom, odlučili smo da je najbolje da preskočim ovo daleko putovanje, kako bi bio 100 posto spreman za preostale utakmice kvalifikacija", rekao je Teletović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije