Košarka

BiH dominira u Podgorici

BiH dominira u Podgorici
BiH dominira u Podgorici

Mlada (U20) ženska košarkaška reprezentacija BiH i u trećem kolu je nastavila dominaciju na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici.

Nakon što su na otvaranju savladale prvog favorita Grčku (79:71), a potom u drugom kolu deklasirale domaćina Crnu Goru (96:63), uslijedila je još jedna ubjedljiva partija i pobjeda.

Ovoga puta pala je Švedska, također jedan od favorita za A diviziju, a rezultat je glasio 77:46. Tako se bh. košarkašice nakon tri kola nalaze na vrhu tabele zahvaljujući koš-razlici, jer je i Austrija do sada upisala sva tri trijumfa. u meču sa Šveđankama ponovo je dominirala Marica Gajić. Naša najbolja košarkašica upisala je svoj treći dabl-dabl na turniru ubacivši 25 poena uz 12 skokova.

Osim nje i sjajne odbrane, u napadu su bile raspoložene još Melisa Brčaninović sa 12 i Nikolina Babić sa 11 poena. Kod Šveđanki dvocifren broj poena upisala je samo Elin Ljungren sa 12 koševa. Danas se bh. djevojke u četvrtom kolu sastaju sa Bugarskom, a početak susreta je u 16.10. Nakon prva tri kola jasno je da bi sve osim trijumfa BiH bilo ravno senzaciji. Bugarke imaju skor od jedne pobjede i dva poraza. U A diviziju plasiraće se tri prvoplasirane reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije