Košarka

BiH putuje na EP

BiH putuje na EP
BiH putuje na EP

SARAJEVO - Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić" selekciju Velike Britanije rezultatom 74:68, čime je ostvarila plasman na naredno Evropsko prvenstvo (EP) koje će biti održano 2015.

Nakon rezultatski izjednačene igre na kraju prve četvrtine izabranicima Duška Ivanovića prednost od 22:19 uspješnim šutem za tri poena donio je kapiten Mirza Teletović, javlja Anadolu Agency (AA).

Prednost reprezentaciji Bosne i Hercegovine od 29:23 sredinom druge četvrtine vezanim "trojkama" donio je Nemanja Mitrović. Tri minute do kraja poluvremena trećom "trojkom" Mitrovića BiH je došla do 12 poena viška, najveće prednosti do tog momenta, ostvarene protiv Britanaca koji su igrali utakmicu bez rezultatskog značaja.

Skor reprezentacije Velike Britanije na samom kraju prvog poluvremena, uspješnim šutem za tri poena, popravio je Entoni Saliven. Na odmor se otišlo pri rezultatu 41:37 u korist BiH.

BiH je sa dva poena prednosti ušla u posljednju četvrtinu utakmice, ali su Britanci izjednačili na 61:61 na samom otvaranju četvrtog perioda igre. Selekciju BiH u prednosti je u tom periodu svojim poenima održavao Mirza Teletović.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Teletović sa 25 postignutih poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije