Košarka

Bjelici srpski derbi protiv Tea i Bobija, Brada nezaustavljiv

Bjelici srpski derbi protiv Tea i Bobija, Brada nezaustavljiv
Foto: Tanjug | Bjelici srpski derbi protiv Tea i Bobija, Brada nezaustavljiv

Košarkaši Minesota Timbervulvsa pobijedili su Los Anđeles Kliperse rezultatom 123:109, u jednom od važnih mečeva u borbi za plasman u plej-of u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

U "Target" centru u Mineapolisu se vodila neizvesna borba tokom prvog poluvremena, u kojem su periode vođstva imale obje ekipe. Domaćin je meč prelomio početkom treće četvrtine, kada se rezultatski odlijepio, pa je do samog kraja imao uglavnom dvocifrenu prednost, koju tim iz Los Anđelesa nije uspio da stigne. 

Igrala su trojica srpskih internacionalaca, a najzapaženiji je bio u redovima Klipersa plejmejker Miloš Teodosić. On je za 22 minuta na terenu ubacio 10 poena, šut iz igre 3-8, 2-5 za tri, 2-2 sa linije penala, uz dvije asistencije i jedan skok. Centar Boban Marjanović je igrao za Kliperse devet minuta, postigao je četiri poena, 2-3 šut iz igre, a imao je i šest skokova, jednu asistenciju i dvije blokade. 

Nemanja Bjelica je u dresu Minesota Timbervulvsa igrao 22 minuta, ubacio je samo dva poena (1-6 iz igre, 0-3 za tri), a imao je osam skokova i dvije asistencije.

U pobjedi Vulvsa je briljirao Karl-Entoni Tauns sa 30 poena i 10 skokova, 27 je ubacio Endrju Vigins, Džamal Kroford i Džef Tig su postigli po 20 poena, dok je meč sa 15 poena završio Tadž Gibson. 

Deandre Džordan je bio najefikasniji u ekipi Klipersa sa 18 poena, uz koje je imao i 12 skokova, Lu Vilijams i Šon Kilpatrik su ubacili po 15 poena, a Ostin Rivers 11 poena. 

Timbervulvsi su na granici zone za plej-of sa odnosom pobjeda i poraza 41-31, dok su Klipersi na 37-33. 

Košarkaši Atlanta Hoksa savladali su u noći između utorka i srijede Jutu Džez sa 99:94 u NBA ligi, a u pobjedničkom timu fantastičnu partiju je zabilježio njemački plejmejker Denis Šruder.

24-godišnji košarkaš rođen u Braunšvajgu ostvario je rekord karijere postigavši 41 poen, uz šut iz igre 16-28, 3-7 za tri poena, 6-10 sa linije slobodnih bacanja, uz pet skokova i sedam asistencija.   

Njemački reprezentativac je u posljednjoj četvrtini meča ubacio 17 poena, u odlučujućim trenucima kada je pitanje pobjednika bilo neizvjesno, dok je na kraju pobjedu ovjerio Tarion Prins sa pogođena četiri slobodna bacanja u posljednjih 12 sekundi. 

U redovima Atlante su još samo dvojica košarkaša imala dvocifren košgeterski učinak - Devejn Dedmon je postigao 15 poena, a bio je odičan i u skoku sa 15 uhvaćenih lopti, dok je Tarion Prins imao 11 poena. 

Donovan Mičel je sa 24 poena predvodio Jutu, pola koša manje je ubacio Riki Rubio, Džo Ingls je imao 16 poena, osam skokova i sedam asistencija, a Rudi Gober 15 poena i za dabl-dabl 16 skokova. 

Hoksi su prekinuli niz Džezera od devet pobjeda za redom, a takođe su i pobijedili poslije svojih šest uzastopnih poraza. 

Atlanta je posljednja na Istoku sa 21 pobjedom i 50 poraza, dok je Juta sebi zakomplikovala poziciju na Zapadu, gdje ima 40 pobjeda i 31 poraz, i gdje joj slijedi velika borba za plej-of. 

Košarkaši Boston Seltiksa pobijedili su Oklahoma Siti Tander na svom terenu rezultatom 100:99, a odučujuća tri poena postigao je krilni centar tima iz Masačusetsa Markus Moris.

Imala je ekipa Tandera i dvocifrenu prednost protiv rivala iz Bostona, vodila je i u posljednjoj dionici, čak i sa plus šest na 24,7 sekundi prije kraja (98:92), ali je ipak uspjela da izgubi. 

Na 16,8 sekundi je Rasel Vestbruk prvo pogodio samo jedno slobodno bacanje za 99:94, dok je u napadu Seltiksa uzvratio Teri Rozir trojkom za 99:97. 

Markus Moris je potom u odbrani napravio faul nad Karmelom Entonijem, koji je promašio oba slobodna bacanja. Uslijedio je tajm-aut Bostona, akcija i šut i pogodak Morisa za tri poena na 1,2 sekunde do kraja, za konačnih 100:99 za Seltikse. 

U ekipi Bostona je Džejson Tejtum bio najefikasniji sa 23 poena i 11 skokova, meč viner Markus Moris je upisao 21 poen, Greg Monro je dodao 17 poena, Teri Rozir 14, a Šejn Larkin 13 poena. 

U timu Seltiksa ponovo nije bilo Kajrija Irvinga zbog bolova u kolenu, a kako prenose američki mediji plejmejker Seltiksa je rešio da potraži novo dodatno mišljenje ljekara kako bi zaliječio povredu koja ga već duže muči.

Rasel Vestbruk je ubacio 27 poena za Oklahomu, a imao je i osam skokova i sedam asistencija. Pol Džordž je ostvario dabl-dabl od 24 poena i 13 skokova, dok je Stiven Adams meč završio sa 14 poena. Karmelo Entoni je postigao 13 poena. 

Boston je drugi na Istoku sa 48 pobjeda i 23 poraza, dok je Oklahoma na Zapadu četvrta sa 43 pobjede i 30 poraza. 

Košarkaši Toronto Reptorsa pobijedili su u gostima Orlando Medžik rezultatom 93:86, iako u timu nije bilo prve zvezde ekipe iz Kanade Demara Derozana.

Derozan je propustio utakmicu u Orlandu zbog povrede lista leve noge, ali je u njegovom odsustvu tim ipak zabilježio trijumf, pa je i dalje na prvom mjestu na tabeli Istočne konferencije sa 53 pobjede i 18 poraza. 

Toronto je na Floridi bio u rezultatskom zaostatku tokom većeg dijela prve tri četvrtine, kao i u prvom dijelu posljednje dionice. Ipak, u furioznoj četvrtoj četvrtini, koju su Reptorsi dobili sa 25:10, osigurana je još pobjeda pred plej-of. 

Najefikasniji u redovima Toronta bio je Kajl Lauri sa 25 poena, osam asistencija i pet skokova, Serž Ibaka je postigao 13 poena, a Norman Pauel i Delon Rajt po deset. 

Šelvin Mek je u ekipi Orlanda bio najbolji sa 17 poena, pola koša manje je ubacio Eron Gordon, dok je crnogorski centar Nikola Vučević bio strijelac 15 poena (7-19 iz igre, 1-2 za tri), uz devet skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte. Hrvatski krilni igrač Mario Hezonja je za Orlando postigao osam poena, 4-12 iz igre, 0-2 za tri poena, uz četiri skoka, ukradenu loptu i blokadu. 

Orlando Medžik je pretposljednji na Istoku sa 21 pobjedom i 50 poraza u sezoni. 

U noći između utorka i srijede Nju Orleans Pelikansi su savladali Dalas Maverikse sa 115:105. Centar Pelikansa Entoni Dejvis je po običaju prednjačio sa 37 poena i osam skokova, pratili su ga Ian Klark 19 poena, kao i Radžon Rondo, koji je bio blizu tripl-dabla, od 19 poena, 14 asistencija i devet uhvaćenih lopti. Španski krilni centar Nikola Mirotić je za Nju Orleans ubacio osam poena, uz sedam skokova i dvije asistencije. 

Po 19 poena za Dalas su ubacili Harison Barns i Dirk Novicki, dok su dvocifreni bili još Jogi Ferel sa 15, Dag Mekdermot i Dag Pauel sa po 11 i Džej Džej Barea sa 10 poena. 

Ubjedljivu pobjedu su ostvarili i košarkaši Detroit Pistonsa na gostovanju Finiks Sansima od 115:88. 

Detroit je predvodio Blejk Grifin sa 26 poena, deset asistencija i devet skokova, Luk Kenard je postigao 16 poena, Iš Smit 13, Redži Bulok 12, a po deset Andre Dramond i Džejms Enis Treći. 

Aleks Len je za Finiks ubacio 19 poena, Troj Danijels 18, Džoš Džekson 15, a Markiz Kris 10 poena, u devetom uzastopnom porazu Sansa, 53. u sezoni. 

Košarkaši Hjuston Rokitsa pobijedili su u posljednjem meču večeri u NBA ligi Portland Trejl Blejzerse u gostima 115:111.

Hjuston je prekinuo odličan niz Portlanda od čak 13 uzastopnih pobjeda, dok je svoj niz trijumfa sada produžio na šest. 

Apsolutno prva figura susreta u "Moda centru" u Portlandu bio je plejmejker Hjustona Džejms Harden. 

Najozbiljniji kandidat za najkorisnijeg igrača NBA lige u sezoni je na ovom meču postigao 42 poena, 13-25 iz igre, 5-7 za tri poena, 11-15 sa linije slobodnih bacanja, a imao je i sedam asistencija i šest skokova. 

Raspoloženog Bradu su pratili Kris Pol sa 22 poena, osam skokova i šest asistencija, i Erik Gordon, koji je ubacio 18 poena. Dvocifreni u timu Hjustona je bio i Luk Mba a Mute sa 13 poena. 

Al Faruk Aminu je sa 22 poena bio najefikasniji u timu Portlanda, bh. centar Jusuf Nurkić je upisao dabl-dabl sa 21 poenom (9-10 iz igre, 3-6 sa linije penala) i 11 skokova, uz tri asistencije, dvije ukradene lopte i četiri blokade, dok je Demijan Lilard meč završio sa 20 poena. Moris Harkls je za Blejzerse ubacio 17, a Evan Tarner 10 poena. 

Hjuston suvereno vlada na tabeli Zapadne konferencije sa 57 pobeda i 14 poraza. Portland je treći sa skorom 46-27. Rokitsi u narednom meču dočekuju Detroit Pistonse, a Blejzersi Boston Seltikse. 

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije