Košarka

Blažič:Jedina želja - pobjeda

Blažič:Jedina želja - pobjeda
Blažič:Jedina želja - pobjeda

Košarkaši Crvene zvezde nakon trijumfa nad Galatasarejem (76:68) jure drugu pobjedu u Evroligi. Rival u drugom kolu D grupe elitnog takmičenja danas (18 časova) će im biti Neptunas u Klaipedi.

"U mislima imamo jednu želju, a to je da pobijedimo Neptunas, iako će sigurno biti teško. Neptunas je dobar tim, ima dosta iskusnih i kvalitetnih igrača, a svi dobro znamo kakva je Litvanija košarkaška sila i kakvu školu gaji. Ipak, znamo šta želimo i znamo kako do toga da dođemo", istakao je Jaka Blažič, košarkaš Zvezde, za klupski sajt i naveo koji je recept za ubojite šutere Neptunasa, ali i kako će biti bez navijača:

"Moramo da krenemo agresivno od početka. Želimo da im onemogućimo otvorene šuteve i lake poene. Mislim da će naša agresivna odbrana biti rješenje za njihove šutere, jer ako mi odigramo odbranu na našem nivou, njihov napad će da padne. Ipak, moramo da budemo strpljivi i koncentrisani svih 40 minuta. Kada igramo na domaćem terenu, uz nas su najbolji navijači u Evropi. Energija stiže sa tribina i mnogo je lakše. Na gostujućem terenu moramo sami u sebi da pronađemo motivaciju i odigramo najbolje što možemo."

On je istakao da je atmosfera u ekipi sjajna.

"Svi se slažemo i mislim da će vremenom hemija u ekipi biti još bolja jer se svi odlično razumijemo. Pobjede na početku sezone su nam puno značile da tako bude, a ja se nadam da će tako biti i ubuduće", dodao je Blažič.

Kazis Maksvitis, trener Neptunasa, imao je samo riječi hvale za beogradski tim:

"Crvena zvezda je superiorna u odnosu na nas na individualnom nivou. Ali, igramo na svom terenu i moramo biti bolji nego što smo bili u prvoj utakmici u Evroligi. Moramo zaustaviti Bobana Marjanovića, a to će biti težak zadatak."

Danas je na programu još pet utakmica, a među njima je meč B grupe između CSKA i Makabija u Moskvi. Ekipe se dobro poznaju i očekuje se velika borba timova koji igraju za drugi trijumf.

"Utakmice CSKA i Makabija uvek donose velika očekivanja i spektakularnu košarku. Pobedili su nas na putu do titule prošle godine, tako da imamo šta da dokažemo sada. Mislim da će biti teška utakmica", izjavio je Miloš Teodosić, jedan od najboljih košarkaša moskovskog tima.

Zagrebačka Cedevita, koja je poražena na startu takmičenja, na teren će u petak i to kao gost, a rival će joj biti Limož.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije