Košarka

Bobi zaključao reket

Bobi zaključao reket
Bobi zaključao reket

Trijumf i fantastičana atmosfera u "Kombank areni" obilježili su start košarkaša Crvene zvezde u Evroligi. Oni su u četvrtak naveče u Beogradu savladali Galatasaraj rezultatom 76:68 (17:20, 29:10, 17:18, 13:20).

Najbolji u Zvezdi bili su Boban Marjanović sa 22 poena i 10 skokova i Markus Vilijams sa 15 poena i sedam asistencija. Vilijams je bio oduševljen atmosferom, ali ovo nije prvi put da je igrao pred navijačima Zvezde u ovoj dvorani. Prošli put je bio igrač Lokomotive.

"Tada sam bio među 'lošim momcima', sada nisam. (smijeh) Nije bilo lako igrati u ovakvom ambijentu. A sada sam bio član tima koji je imao 20.000 ljudi više u ekipi. Navijači su naš pravi 'šesti igrač'", istakao je Vilijams.

Zvezda je odigrala još jedan odličan meč. Trener Dejan Radonjić istakao je da je tim funkcionisao dobro, onaj tim za koji je u najavi utkamice rekao da je plaćen kao jedan igrač Galatasaraja. Kaže da je presudila odbrana, a to je kao najvažniji faktor naveo i Vilijams.

"Naša odbrana i timska igra bili su presudni. Nismo im dozvolili da se razmahnu, da prave velike serije", rekao je Vilijams, a na molbu da prokomentariše saradnju sa Marjanovićem, izjavio je:

"Bobi ima veliko srce. Ima velike mogućnosti da bude snaga našeg tima, a mi ćemo te mogućnosti da koristimo. On je dobar u postizanju poena, u skoku, pravi je zid u odbrani."

Osim Marjanovića i Vilijamsa, veče su obilježili Jaka Blažič (12 poena) i Nikola Kalinić, čiju je blokadu Evroliga proglasila za najbolju te večeri. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Zoran Erceg sa 17 poena. Pjetro Aradori ubacio je 11, Karlos Arojo sedam, a Vladimir Micov, bivši igrač Zvezde, četiri.

"Imali smo u drugom poluvremenu u nekoliko navrata prilazak na devet poena, ali kad god smo imali šansu da se vratimo u meč, oni to nisu dozvolili. Pokazali su mnogo veću želju, doduše kod kuće, a mi smo bili statični u odbrani, igrali smo bez energije", rekao je Micov i dodao:

"Igrali su mnogo agresivnije, mi smo bili mlaki u napadu, tražili smo rešenje u divljim šutevima za tri poena. Sa druge strane, Bobi Marjanović nas je uništio pod košem, imao je dobar procenat za dva poena, dominirao je u skoku, jednostavno rečeno, zaključao je reket."

Ergin Ataman, trener Galatasaraja, čestitao je Zvezdi i navijačima i dodao:

"Zvezda je bila psihički spremna za rat na terenu, dok moj tim sa nekim lošim stvarima koje su se dešavale posljednjih nedjelja u klubu i atmosferi u svlačionici jednostavno psihički nije bio spreman. I atmosfera u hali nas je poremetila. U drugom poluvremenu zaigrali smo bolje, uspeli smo da zaustavimo dobar Zvezdin napad i uz lake poene iz kontri pokušali smo da se vratimo u meč. Mogli smo da izgubimo i sa 20-25 razlike, na kraju je bilo samo osam zbog naše dobre igre u posljednjoj četvrtini, što je jedino pozitivno jer je svaki poen bitan."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije