Košarka

Bogdan odličan u porazu Kraljeva, Kavaljeri nastavili niz

Bogdan odličan u porazu Kraljeva, Kavaljeri nastavili niz
Foto: Ilustracija | Bogdan odličan u porazu Kraljeva, Kavaljeri nastavili niz

Košarkaši Toronto Reptorsa pobijedili su Sakramento Kingse rezultatom 109:93 u prvoj utakmici nedjeljnog programa NBA lige. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović bio je izuzetno zapažen u poraženom timu.

Bogdanović je utakmicu završio sa 18 poena, pet asistencija i tri skoka za 28 minuta, što mu je najbolja partija od debija u NBA ligi, iako je u pobjedi nad Čikago Bulsima imao poen više.

Reptorsi i Kingsi su u Torontu odigrali veoma zanimljivu utakmicu, a tokom većeg dijela viđen je egal. Domaći tim je u finišu trećeg perioda stigao do 12 poena prednosti i od tog trenutka tim iz prijestonice Kalifornije nije imao šanse.

Pobjednički tim je predvodio Demar Derozan sa 21 poenom i pet asistencija, Kajl Louri je dodao 16 poena, sedam asistencija i pet skokova, dok je Jonas Valančunas upisao 13 poena i 16 skokova.

Kod Kingsa, uz Bogdana se istakao Garet Templ sa 18 poena, dok je Džordž Hil upisao 16 poena i pet asistencija.

Reptorsi sada imaju 20 pobjeda i osam poraza, dok je skor Kingsa 9/20.

Košarkaši Klivlend Kavalirsa su u noći između nedjelje i ponedjeljka zabilježili petu uzastopnu pobjedu u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Oni su savladali Vašington Vizardse rezultatom 106:99. U pobjedničkom timu su se istakli Lebron Džejms, koji je zabilježio tripl-dabl (20 poena - 12 skokova - 15 asistencija), kao i Kevin Lav kome je falio jedan skok da zabilježi dabl-dabl (25 poena - devet skokova). 

Čarobnjacima nisu pomogli ni Bredli Bil (27 poena - pet skokova - pet asistencija) ni Majk Skot (19 poena - četiri skoka - četiri asistencije) da dođu do trijumfa.

Ovaj poraz je ekipi iz Vašingtona došao posle dva vezana trijumfa nad Los Anđeles Klipersima i Memfis Grizlisima.

Poslije poraza od Tandera i Pistonsa košarkaši Indijane su zabilježili trijumf.

Pejserse je do pobjede nad Bruklin Netsima od 109:97, prevodio Viktor Oladipo sa 26 poena, sedam skokova i tri asistencije. 

Njega su slijedili Domantas Sabonis sa 17 poena, osam skokova i jednom asistencijom, kao i Majls Tarner sa 16 poena, šest skokova i dvije asistencije.

Reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović odigrao je 28 minuta za Indijanu i za to vrijeme postigao devet koševa, zabilježio pet skokova i dvije asistencije.

U timu poraženih Netsa najbolji su bili Alen Kreb sa 17 poena i tri asistencije, kao i Kvinsi Eksi sa 14 poena i dva skoka i Džo Haris sa 14 poena, jednim skokom i tri asistencije.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije