Košarka

Bogdanović u drugom timu rukija

Bogdanović u drugom timu rukija
Foto: Ilustracija | Bogdanović u drugom timu rukija

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović uvršten je u drugi tim novajlija u NBA ligi poslije odlične sezone u dresu Sakramento Kingsa.

Bogdanović je svoju prvu sezonu u najjačoj ligi na svijetu završio sa prosjekom od 11,8 poena, 2,9 skokova, 3,3 asistencije za 27,9 minuta po utakmici.

Krilni košarkaš je odigrao 78 utakmica tokom ove sezone, a takođe je učestvovao u ‚Ol star‘ vikendu i predvodio Tim svijeta protiv Amerikanaca.

Reprezentativac Srbije je u nekoliko kategorija bio među desetoricom najboljih rukija – bio je osmi po broju poena, deseti po procentu šuta iz igre, osmi po asistencijama, četvrti u procentu šuta za tri poena i treći u procentu uspješnosti sa slobodnih bacanja.

Bogdanović je 17. košarkaš u istoriji Kingsa koji je uvršten među najbolje rukije, a 12. otkako je franšiza u Sakramento. Od njegovih saigrača, to priznanje su ranije dobili Badi Hild i Vili Koli-Stajn.

U prvom timu rukija nalaze se Donovan Mičel iz Jute Džez, košarkaš Filadelfija 76ersa Ben Simons, Džejson Tejtum iz Boston Seltiksa, igrač Los Anđeles Lejkersa Kajl Kuzma i Lauri Markanen iz Čikago Bulsa.

Pored Bogdana, u drugom timu se nalaze Denis Smit junior iz Dalas Maveriksa, zvijezda Lejkersa Lonzo Bol, Džon Kolins iz Atlanta Hoksa i igrač Finiks Sansa Džoš Džekson.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije