Košarka

Bogdanoviću 36 miliona od Kingsa

Bogdanoviću 36 miliona od Kingsa
Foto: Arhiva | Bogdanoviću 36 miliona od Kingsa

Bek šuter srpske reprezentacije Bogdan Bogdanović potpisao je trogodišnji ugovor sa ekipom Sakramento Kingsa prema kojem će u narednom periodu dobijati 12 miliona dolara po sezoni, javljaju izvori bliski ligi.

Sjajni šuter će tako napustiti Fenerbahče sa kojim je prethodne sezone ostvario najveći klupski uspjeh u dosadašnjoj karijeri – osvajanje Evrolige.

Bogdanovće će tako postati najplaćeniji igrač Kraljeva trenutno, iako do sada nije odigrao niti jedan minut na NBA parketima. Ugovor će prema podacima koje prenose američki mediji trajati tri godine.

Takođe, Bogdanović će novim ugovorom postati najplaćeniji ruki u istoriji čitave NBA lige.

Prava na 24-godišnjeg beka Kingsi su stekli nakon trejda sa Finiks Sansima, koji su Bogdanovića birali na draftu iz 2014. godine na 27. poziciji prve runde.

Bodanović će se tako priključiti srpskoj „koloniji“ u sakramentu, budući da su nekada proslavljeni košarkaši tima iz kalifornijske prijestonice Vlade Divac i Predrag Stojaković zaposleni u rukovodstvu kluba.

Srpski košarkaš će veliku konkurenciju na poziciji „dvojke“ imati i u Badiju Hildu, koji je u Sakramento došao u razmjeni za sjajnog centra Demarkusa Kazinsa.

Bogdanović je u dosadašnjoj karijeri osvojio dvije srebrne medalje sa srpskim državnim timom – 2014. na Svjetskom prvenstvu u Španiji i 2016. na Olimpijskim igrama u Riju.

Sa klubovima je takođe imao mnogo uspjeha – osvojio je brojne trofeje u domaćim takmičenjima igrajući za Partizan i Fenerbahče, a bio je i najkorisniji igrač finala turske lige u prethodnoj sezoni.

U Evroligi je u sezoni 2016/2017. 197 centimetara visoki košarkaš je na 22 susreta prosječno bilježio 14,6 poena, 3,8 skokova i 3,4 asistencije uz izvanredne proecnte šuta, što je bilo dovoljno da zasluži plasman u idealnu petorku takmičenja.

Ugovor koji će Bogdanović potpisati sa timom iz Kalifornije 6. jula, kada prelazni rok zvanično otpočne.

(NN/sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije