Košarka

Bolja partija Jukića, pobjeda Teletoviću

Bolja partija Jukića, pobjeda Teletoviću
Foto: Ilustracija | Bolja partija Jukića, pobjeda Teletoviću

Košarkaši NBA ligaša Milvokija savladali su u uzbudljivom meču Portland 113:110, a dobre partije na ovoj utakmici pružila su oba bh. igrača koji nastupaju u najjačoj ligi ssvijeta.

Jusuf Nurkić je zabilježio dabl-dabl učinak od 17 poena i 11 skokova za poražene Blejzerse dok je Mirza Teletović postigao devet poena za Bakse. Najbolji u redovima Milvojkija bio je grčki reprezentativac Janis Antetokumpo koji je zabilježio 44 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Kod ekipe iz Oregona bolji od ostalih su bili Demijen Lilard i Si Džej Mekolum sa po 26 poena. LA Klipersi su na domaćem terenu deklasirali Finiks 130:88. Najbolju partiju pružio je krilni centar ekipe Blejk Grifin sa 29 poena i osam skokova. Srpski plejmejker Miloš Teodosić zabilježio je pet poena i dvije asistencije.

Kod Finiksa je 18 poena postigao Ukrajinac Aleks Len. Denver je savladao Sakramento 96:79, a po 18 poena postigli su Pol Milsap i Kent Farid.

Nikola Jokić nije se upisao u strijelce na ovom susretu, ali je sa sedam asistencija i devet skokova dobro popunio druge statističke kolone.

Aktuelni šampion Golden Stejt poražen je na gostovanju Mefisu 101:111. Čak pet igrača Grizlisa ostvarilo je dvocifren poenterski učinak, a najbolji je bio španski reprezentativni centar Mark Gasol sa 34 poena i 14 skokova.

Voriorsima nije pomoglo ni 37 poena Stefona Karija i 29 Kevina Durenta da izbjegnu poraz. Glavnom favoritu za titulu ove sezone ovo je bio drugi poraz u tri ovosezonska meča.

Orlando je najviše zahvaljujući Crnogorskom centru Nikoli Vučeviću koji je zabilježio 23 poena, sedam skokova i pet asistencija savladao na gostovanju vicešampiona Klivlend 114:93.

Ostali rezultati: Toronto - Filadelfija 128:94, Čikago - San Antonio 77:87, Hjuston - Dalas 107:91, Majami - Indijana 112:108, Njujork - Detroit 107:111, Juta - Oklahoma 96:87.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije