Košarka

Borac i Basket 2000 potpisali sporazum o saradnji

Borac i Basket 2000 potpisali sporazum o saradnji
Borac i Basket 2000 potpisali sporazum o saradnji

BANJALUKA - OKK Borac, član Prve lige Republike Srpske, i Škola košarke Basket 2000 danas su zvanično dogovorili sporazum o saradnji.

Tim povodom danas je u prostorijama Borca održana konferencija za novinare, na kojoj su se prisutnim predstavnicima medijskih kuća obratili trener "crveno-plavih" Bojan Božić i vlasnik Basketa 2000 Goran Simović.

Božić je istakao da je Basket 2000 od svog osnivanja uvijek imao dobru saradnju sa Borcem.

"Borac je uvijek usko sarađivao sa Basketom 2000, veliki broj igrača je od osnivanja ovog sportskog kolektiva prelazio u redove Borca, a sada želimo da ta saradnja bude ozvaničena i na papiru. Želja nam je da u budućnosti što više košarkaša iz Basketa 2000, kao i ostalih škola košarke, prije svega Rukija i Šampion Alf Oma, zaigra za Borac i da tako pokušamo da napravimo pozitivnu priču oko Borca. Tako bismo svi zajedno imali koristi, a prije svega banjalučka košarka", rekao je Božić.

Simović je iznio nekoliko konkretnih pojedinosti po pitanju potpisanog ugovora o saradnji dva košarkaška kolektiva iz grada na Vrbasu.

"Ovaj sporazum umnogome utiče na razvoj košarkaške u Banjaluci. Svakako da oba kolektiva imaju koristo od ovog sporazuma. Tako će, na primjer, svi igrači koji završe juniorski staž u Basketu 2000 automatski postati članovi Borca, dok ćemo mi, sa druge strane, ovim sporazumom dobiti određene termine za treninge u gradskim dvoranama kako bi naš rad bio još konkretniji i profesionalniji i kako bismo još više mogli da se posvetimo radu sa našim mladim igračima, budućim članovima Borca. Treba svakako reći da u sadašnjem timu Borca ima 6 igrača koji su igrali za Basket 2000", istakao je Simović.

Inače, na konferenciji za novinare bilo je govora i o nedavno završenom prvom dijelu sezone u košarkaškoj Prvoj ligi Republike Srpske. Borac, pod trenerskom komandom Bojana Božića, nakon prvih 11 kola zauzima deveto mjesto sa učinkom od pet pobjeda i isto toliko poraza.

"Košarkaški klub Borac u proteklih nekoliko godina radi i takmiči se u izuzetno teškim uslovima, a ove sezone situacija je daleko najteža. Pred početak tekuće sezone ostali smo bez 11 igrača iz prošle godine, sa pripremama smo krenuli 10. avgusta ali smo morali da ih prekinemo na nekih dvadesetak dana dok roster nismo dopunili novim igračima. To su sve problemi zbog kojih smo slabije ušli u takmičenje, ali smo određeni zalet uhvatili sada pred kraj prvog dijela. Ekipa je neiskusna, čitav igrački kadar čine momci iz Banjaluke i djeca koja igraju bez ikakvog iskustva. Izuzev 2-3 igrača, sve su to momci koji se ove sezone prvi put susreću sa seniorskom košarkom i trebalo je da prođe vremena da se i oni naviknu na takmičenje i uđu u neki ritam. Pored svega toga, velike probleme smo imali i sa terminima u dvorani. Sjećamo se svi kvalifikacionog turnira za plasman u rukometnu Ligu šampiona, pa Sajam knjiga i onda turnir u malom fudbalu, tako da hoću da naglasim da sam zaista ponosan na momke koji su sada u Borcu. Svi daju i preko svog maksimuma kako na svakom treningu, tako i na svakoj utakmici i oni su, prije svega, najzaslužniji što Borac i dalje opstaje bar ovako. Nama, generalno, niko nije predviđao nijednu pobjedu u prvom dijelu sezone, a mi smo uspjeli da vežemo četiri i da sa omjerom 5-5 dočekamo nastavak takmičenja i prvu utakmicu drugog dijela sezone sa Prijedorom. Ostaje žal za prvim kolom i domaćom utakmicom sa Prijedorom, Savez nam nije dozvolio da odigramo taj meč i isti je registrovan rezultatom 20:0, a nama je oduzet jedan bod, koji nam dosta remeti planove jer da nema tog minus boda, sigurno bi i stanje na tabeli bilo daleko povoljnije. Međutim, i to je jedan od razloga naše dobre igre jer je to oduzimanje boda probudilo inat u ekipi i meni i dalo dodatni podsticaj da u nastavku sezone pokušamo da izborimo naš prevashodni cilj, a to je opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Idemo od utakmice do utakmice, nećemo da se opterećujemo rezultatima, ako nam se ukaže prilika za nešto više od opstanka, znaćemo sigurno da je iskoristimo", istakao je Božić.

Utakmica između Prijedora i Borca igra se u nedjelju (14. februar) u dvorani Mladost sa početkom u 18 časova.

(NN/borac-sport.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije