Košarka

Bosna Royal dobila "krila"

Bosna Royal dobila "krila"
Foto: Anadolija | Bosna Royal dobila "krila"

Čelnici Košarkaškog kluba Bosna Royal i kompanije "Turkish Airlines" potpisali su danas jednogodišnji sponzorski ugovor.

Logotip "Turkish Airlinesa" će krasiti dresove ''studenata'' u narednoj sezoni, a KK Bosna Royal se na taj način pridružila Fudbalskom klubu Sarajevo, koji takođe sponzoriše ta turska kompanija.

Direktor KK Bosna Royal Damir Krupalija rekao je da uprava kluba već nekoliko godina radi na oživljavanju brenda KK Bosna, te da je potpisivanje ugovora s jednom od najboljih aviokompanija pokazatelj da su na pravom putu.

"Kada kompanija kao što je ova prepozna vašu kvalitetu i potencijal, onda zaista morate biti ponosni na sve što ste uradili do sada. Predstavnicima 'Turkish Airlinesa' hvala na prilici da vratimo vrhunsku košarku u naš grad. Poslije dugo vremena naša ekipa će igrati evropske utakmice, a ovo sponzorstvo će nam dati krila u ostvarivanju sportskih ciljeva", izjavio je Krupalija.

Menadžer prodaje "Turkish Airlinesa" za BiH Halit Levent Sirin podsjetio je da je ta kompanija prije dvije i po godine, potpisujući ugovor s FK Sarajevo, dala obećanje da je to samo početak njenih investicija u sport u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije