Košarka

Bosnina posljednja šansa

Bosnina posljednja šansa
Bosnina posljednja šansa

U 19. kolu Lige 12 BiH biće odigrano nekoliko zanimljivih susreta.

Jedan od njih na rasporedu je danas u Kaknju, gdje će istoimeni domaćin ugostiti Bosnu Royal.

 Za oba sastava biće to jako važna utakmica, jer Kakanjci se bore za jedno od prvih pet mjesta i plasman u Ligu za prvaka, dok je "studentima" ovo posljednja šansa da nastave borbu za opstanak.

Stoga je jasno da bi ogled u Kaknju trebalo da bude jako zanimljiv. Istina, treba istaći da su domaćini veliki favoriti ne samo zahvaljujući tome što su kvalitetniji, nego i zbog teške situacije u kojoj se nalazi posrnuli sarajevski velikan.

"Bez obzira na sve probleme s kojima se susrećemo. Ono što mogu obećati je da će se naši momci boriti za opstanak sve dok postoje i najmanje šanse za to. Naravno da će u Kaknju biti teško doći do trijumfa, ali nećemo se predati unaprijed", kaže Damir Zeljković, trener "studenata".

Derbi kola igraće se u subotu u Mostaru, gdje će snage odmjeriti Zrinjski i Sloboda, direktni konkurenti za plasman od trećeg do petog mjesta. Prva dva su već rezervisana za Spars i Leotar, koji su uz Igokeu sigurni učesnici Lige za prvaka.

Parovi 19. kola: petak: KAKANJ: Kakanj - Bosna Royal (17 sati); subota: MOSTAR: Zrinjski - Sloboda (17.30), BILEĆA: Heo - Mladost (19), BIJELJINA: Građanski Bobar - Široki (19), VIŠEGRAD: Varda HE - Swisslion Leotar (19.30), ZENICA: Čelik - Spars (20).

Poredak: Spars 37 bodova, Leotar 33, Široki, Sloboda po 30, Zrinjski, Kakanj po 29, Građanski, Mladost po 28, Heo 25, Varda, Bosna, Čelik po 24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije