Košarka

Budućnost bolja od Zvezde

Budućnost bolja od Zvezde
Foto: Ilustracija | Budućnost bolja od Zvezde

Košarkaši Budućnosti pobijedili su Crvenu zvezdu u gostima sa 79:75, u derbiju četvrte runde regionalne ABA lige.

Tim Aleksandra Džikića je u dramatičnom derbiju u Železniku uspio da nanese prvi poraz regionalnom šampionu, pa sada obje ekipe imaju skor 3-1.

Duel je protekao u veoma borbenoj igri na obje strane, pa nijedan tim u prvom poluvremenu nije imao ozbiljniju prednost.

Budućnost je preuzela vođstvo serijom Nikolića i Gordića u trećoj dionici i došla je do dvocifrene prednosti, ali se Zvezda vratila i u posljednjoj deonici su oba tima imala priliku da slave.

U posljednjim sekundama trojku za pobjedu Zvezde promašio je Džejms Feldin.

Gordić je bio sjajan sa 17 poena, a po 13 su dodali Gibson i Nikolić. U ekipi Zvezde Ročesti je imao 23 poena i 7 asistencija, a Feldin je dodao 14 poena.

Tok meča mogli ste da pratite uz Sportklub:

Duel koji se igra u Železniku zbog zauzetosti Pionira počeo je čvrstom igrom na obje strane. Feldin i Ročesti dobro su počeli u sastavu Zvezde, ali je Budućnost ubacila četiri trojke u prvoj dionici i vodila je poslije 10 minuta sa 17:16.

Ročesti je odgovorio trojkama i Zvezda je ponovo preuzela vođstvo početkom posljednje dionice.

Problem za crveno-bele je bilo slabo građenje reketa, pa je Budućnost u nekoliko navrata poslije skoka u napadu poentirala. Zvezda je poslije 20 minuta ipak vodila sa 34:30.

Zvezda je dobro u odbrani počela drugo poluvrijeme, ali je potom ušla u veoma lošu seriju u napadu pa je Budućnost preokrenula.

Gibson i Nikolić ubacili su trojke, potom je Danilo Nikolić ušao u seriju i Buudućnost je u 28. minutu vodila sa 50:40.

Uslijedila je mnogo bolja igra Zvezde u nastavku treće dionice, prije svega u odbrani. Crveno-beli napravili su u nastavku seriju 10:2 i imala je pred posljednju deonicu samo dva poena minusa – 52:50.

Uspjela je Zvezda u potpunosti da sustigne rivala početkom posljednje dionice, ali je onda Pero Antić dobio namjernu pa je isključen zbog dve tehničke i Zvezda je ponovo bila u problemu.

Barović je pet i po minuta prije kraja pogodio za vođstvo gostiju 62:59, pa je trener Zvezde reagovao tajm-autom.

Uslijedila je trojka Ročestija, ali i odgovor sjajnog Godrića i Budućnost je tri i po minuta prije kraja vodila sa 68:63.

Lazić i Ročesti vratili su Zvezdu, ali je poslije trojke Lazića za vođstvo 70:69 prelako Nikolić uhvatio i poentirao za 71:70, a onda je Zvezda propustila dva napada i Budućnost je 69 sekundi prije kraja imala dobijen meč – 74:70.

Zvezda je pola minuta prije kraja poslije tri poena Lesora prišla na samo minus jedan, ali je ključnu trojku ubacio Gibson. Nije ni tu bio kraj, Feldin je lagano poentirao, potom je Nikolić promašio, a trojku za pobjedu imao je Feldin koji nije pogodio i tu je bio kraj.

(NN/sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije