Košarka

Budućnost srušila Cedevitu u Zagrebu na startu ABA lige (VIDEO)

Budućnost srušila Cedevitu u Zagrebu na startu ABA lige (VIDEO)
Budućnost srušila Cedevitu u Zagrebu na startu ABA lige (VIDEO)

Košarkaši Budućnosti ostvarili su pobjedu u derbiju nad Cedevitom kojim je otvorena nova sezona u ABA ligi.

Budućnost je zahvaljujući seriji početkom četvrte četvrtine došla do dvocifrene prednosti i na kraju slavila rezultatom 80:70.

Crnogorska ekipa dobila je spomenutu dionicu sa 29:16 i nadoknadila deficit koji je stvoren u trećem periodu.

Od samog starta meča u ’Domu sportova’ viđena je rezultatska klackalica – Budućnost je imala minimalnu prednost, na poluvremenu je bilo +2, ali je Cedevita preokrenula u nastavku.

Fenomenalnu rolu imao je Dejvid Stokton, sin legendarnog plejmejkera Jute Džez Džona Stoktona, koji je 10 od svojih 26 poena ubacio baš pred odlučujućih 10 minuta. Međutim, tada su proradili gosti i serijom 19:6 riješili pitanje pobjednika.

Jedan od najboljih u crnogorskoj ekipi bio je nekadašnji plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams koji je upisao dabl-dabl sa 12 poena i 11 asistencija. Osim toga, američki igrač imao je nekoliko veoma važnih i teški poena, ali i lucidnih asistencija.

Daleko najubjedljiviji bio je Vraneš sa 22 poena i 3 uspješna dodavanja, dok su dvocifreni učinak imali Savović (11 poena, 10 skokova i 4 asistencije) i Šehović sa 10 poena i 7 uhvaćenih lopti.

U poraženoj ekipi spomenuti Stokton je dominirao, a osim 26 poena (7-9 za dva, 3-6 za tri, 3-4 penali), upisao je i 4 asistencije. Međutim, problem Cedevite bio je taj što je jedino on bio napadački raspoložen – sljedeći najefikasniji bili su Arapović i Bilan sa po 9 poena.

Prvog dana nove sezone igraju još Mega Leks - Olimpija, a ostali mečevi na rasporedu su u petak, subotu i nedjelju.

(B92, Foto: Zvanični sajt Cedevite)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije