Košarka

Bulsi i Klipersi korak do prolaza

Bulsi i Klipersi korak do prolaza
Bulsi i Klipersi korak do prolaza

Košarkaši Čikaga i Los Anđeles Klipersa napravili su prvi korak ka konferencijskim finalima plej-ofa NBA lige i to na gostujućim terenima.

Bulsi su u noći između ponedjeljka i utorka u prvoj utakmici polufinala Istoka savladali Klivlend sa 99:92. "Nema opravdanja", kratko je rekao Dejvid Blat, trener Klivlenda.

Bulse su predvodili Pau Gasol sa učnikom od 21 poen i 10 skokova i Derik Rouz sa 25 poena. Bilo je ovo posebno veče za Rouza, koji je zbog povreda u posljednje četiri sezone propustio 180 utakmica.

"Zahvalan sam za sve. Zbog toga što sam se vratio na teren, zbog navijača...", rekao je Rouz.

Na suprotnoj strani Kajri Irving je bio najefikasniji sa 30 poena. Iman Šampert je meč završio sa 22 poena, a Lebron Džejms sa 19 poena, 15 skokova i devet asistencija. Priliku za popravni Kavalirsi će imati u noći između srijede i četvrtka, a ponovo će igrati na svom terenu.

U polufinalnom duelu Zapadne konferencije Klipersi su bez povrijeđenog Krisa Pola napravili iznenađenje i pobijedili Hjuston rezultatom 117:101. Za to je bio najzaslužniji Blejk Grifin sa 26 poena, 14 skokova i 13 asistencija. Važnu ulogu u trijumfu imali su i Džamal Kroford sa 21 poenom i Met Barns, koji je ubacio poen manje.

"Kada nema Krisa, svako mora da odigra bolje. To nije posao jedne osobe, već svih, i ako pogeldate statistiku utakmice, vidjećete da je tako i bilo", istakao je Grifin.

Dvajt Hauard je za Hjuston zabilježio 22 poena i 10 skokova, a Džejms Harden 20 poena i 12 asistencija. Naredni meč ova dva kluba igraće u noći između srijede i četvrtka, takođe u Hjustonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije