Košarka

CSKA na krilima Teodosića

CSKA na krilima Teodosića
CSKA na krilima Teodosića

Košarkaši CSKA i Fenerbahčea zabilježili su pobjede u prvim utakmicama četvrtfinala Evrolige.

CSKA je u utorak naveče u Moskvi savladao atinski Panatinaikos rezultatom 93:66 (29:21, 27:6, 21:15, 16:24). Od starta su Moskovljani bili bolji. Na "plus 30" su stigli u 23. minutu, kada je na semaforu bio rezultat 63:33, a najveću prednost su imali krajem treće četvrtine kada su vodili 77:42.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je srpski reprezentativac Miloš Teodosić, koji je zabilježio 18 poena i osam asistencija. Demetris Nikols i Manučar Markoišvili su postigli po 13 poena, a Andrej Kirilenko 12. Kod gostiju je najefikasniji bio Nikos Papas sa 16.

"Igrali smo veoma ageresivnu odbranu od prve minute. Dobro smo pripremili taktiku i dobro smo odigrali. Ali, rekao bih da je ovo samo jedna utakmice i moramo je zaboraviti što prije i misliti o sljedećem meču", rekao je Markoišvili.

Dimitris Itudis, trener CSKA, istakao je da je njegov tim igrao prilično dobru košarku, ali da zna da može bolje i dodao:

"Panatinaikos ima iskusne igrače i moramo da odigramo s istom motivacijom i koncentracijom da bismo ponovo slavili."

Duško Ivanović, trener grčkog kluba, čestitao je ekipi CSKA na pobjedi.

"Oni su odigrali dobro, a mi nismo. U drugoj četvrtini smo bili daleko od evroligaškog nivoa i nisam razumio svoj tim. Nešto smo pokušali da uradimo u drugom poluvremenu, ali bilo je kasno. CSKA ima ima veoma dobar tim sa mnogo sjajnih igrača, ali vjerujem da imamo šansu u ovoj seriji (igra se na tri dobijene utakmice)", naglasio je Ivanović.

U drugoj utakmici večeri Fenerbahče je bio bolji od Makabija i slavio rezultatom 78:71 (16:22, 22:20, 21:16, 19:14). Domaći tim su predvodili Jan Veseli sa 23 poena i Nemanja Bjelica sa 13 poena, 12 skokova i četiri asistencije, a Džeremi Pargo se sa 25 poena istakao u izraelskom timu.

"Utakmica je bila teška. Pargo je vođa i pravio nam je velike probleme. U drugom poluvremenu smo igrali malo bolje, imali smo više strpljenja u napadu. Srećan sam zbog pobede, ali to je samo 1:0 i moramo biti veoma fokusirani u drugoj utakmici jer Makabi igra odlično. Želim da zahvalim navijačima, koji su nam dali mnogo energije. Nadam se da će to uraditi i u četvrtak", rekao je Željko Obradović, trener Fenerbahčea.

CSKA i Fenerbahče će biti domaćini i sutra naveče. U Moskvi će se igrati od 19 časova, a u Istanbulu od 20. Serija se u ponedjeljak seli u Atinu, odnosno Tel Aviv. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije