Košarka

CSKA teško do pobjede protiv Panatinaikosa

CSKA teško do pobjede protiv Panatinaikosa
CSKA teško do pobjede protiv Panatinaikosa

MOSKVA - Košarkaši moskovskog CSKA savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Panatinaikosa poslije produžetka sa 77:74 (21:14, 19:19, 18:23, 14:16 - 5:2), pa su u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige poveli protiv grčkog tima sa 1:0.

Oslabljeni neigranjem povređenog plejmejkera Miloša Teodosića "armejci" su teškom mukom srušili otpor neugodnih Atinjana. Izabranici trenera Etorea Mesine dobro su otvorili meč i na odmor otišli sa plus sedam poena (40:33), ali je Panatinaikos u nastavku potpuno preuzeo inicijativu i malo je nedostajalo da napravi neočekivani "brejk".

Gosti su poslije preokreta vodili do same završnice prvih 40 minuta, a meč je ušao u produžetak nakon trojke Sonija Vimsa za 70:70 i realizovanih slobodnih bacanja (72:72) pošto je Bramos promašio šut za tri poena u poslednjem napadu Panatinaikosa.

CSKA je bio nešto sigurniji u produžetku, Grci su greijšili, a skupo ih je koštala nepreciznost Dijamantidisa, koji je pri vođstvu domaćina sa 74:72 promašio oba slobodna bacanja i potom šut za tri poena.

Moskovljani su umjeli to da iskoriste i na kraju, poslije mnogo uzbuđenja i neizvjesnosti, zasluženo slave za vođstvo u četvrtfinalnoj seriji.

Pobjedi CSKA najviše su doprinjeli Vims sa 21, Hrijapa sa 17 i Hajns sa 15 poena, dok je Nenad Krstić meč završio sa pet, a Vladimir Micov sa dva poena.

U timu Panatinaikosa najefikasniji su bili Lazme i Maciulis sa po 14 i Rajt sa 12 poena.

Druga utakmica četvrtfinalne serije plej-ofa, koja se igra do tri pobjede, na programu je u petak, takođe u Moskvi.

Večeras od 20.45 sati igraju Armani Milano - Makabi Tel Aviv.

Odigrano juče: Real Madrid - Olimpijakos 88:71, Barselona - Galatasaraj sa 88:61.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije