Košarka

Cedevita u finišu slomila Megu

Cedevita u finišu slomila Megu
Cedevita u finišu slomila Megu

Košarkaši Cedevite pobijedili su Mega Leksa sa 89:85 (18:24, 26:12, 19:28, 26:21), poslije dramatične završnice u meču 18. kola ABA lige u Zagrebu.

Tim Veljka Mršića je do treće uzastopne pobjede stigao poenima Tonija Katića u posljednjim trenucima meča, nakon serije poraza gostiju iz Sremske Mitrovice.

Cedevita je serijom 7:0 povela 78:70, na šest minuta prije kraja, ali se Mega vraća u egal trojkama Spasojevića i Zagorca. Ipak, nije imala snage za potpuni preokret.

Cedeviti je 13. trijmfom u sezoni napravila novi korak ka plasmanu u plej-of, jer ima isti broj pobjeda kao Budućnost, a dva trijumfa više od Cibone. Mega je na diobi posljednje tri pozicije sa svega pet trijumfa.

Zagrepčane je do trijumfa predvodio Luka Babić sa 27 poena, devet asistencija i šest skokova, dok je Rajan Boutrajt dodao 14, a Miro Bilan postigao 12 poena uz devet uhvaćenih lopti.

U ekipi Mege najefikasniji bio je Radosav Spasojević sa 18 poena, Jovan Novak je ubacio 16 uz sedam asistencija, a jedan manje dodao je Rade Zagorac koji je imao i sedam skokova uz četiri proigravanja.

Cecevita u sljedećem kolu gostuje Krki u Novom Mestu, dok Mega dočekuje rivala u borbi za opstanak Zadar.

ABA liga, 18. kolo:

Cedevita – Mega Leks 89:85

Crvena zvezda – Krka

Union Olimpija – Partizan

FMP – Mornar

Subota:

Budućnost – Igokea 75:60

Karpoš Sokolo – Cibona 76:70

Petak:

MZT Skoplje – Zadar 92:65

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije