Košarka

Čović pruža punu podršku Radonjiću

Čović pruža punu podršku Radonjiću
Čović pruža punu podršku Radonjiću

Prvi čovjek KK Crvena zvezda Nebojša Čović pružio je podršku treneru Dejanu Radonjiću poslije lošeg izdanja u Kupu Radivoja Koraća i poručio da razni udari sa strane neće narušiti klub.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao da će tim pokazati pravo lice protiv Efesa u Evroligi.

"Јedino što je tačno da smo izgubili od Partizana, sve ostalo...Razumijem osjetljivost i očekivanja javnosti, ali nisam primjetio da se u Efesu priča o smjeni Ivkovića poslije eliminacije u Kupu, kao i u Barseloni i Bambergu.

Nije lako igrati Evroligu i paralelno ostala takmičenja", rekao je Čović na konferenciji za medije u hali "Aleksandar Nikolić".

On je dodao da su crveno-bijeli u porazu od Partizana u Nišu odigrali vjerovatno najlošiji meč sezone. "Očigledno da je potrebna doza određenog lijeka da se poslije svakog poraza trenera postavljaju mediji ili kvazi stručnjaci.

Radonjić ima ugovor sa nama, sport nisu samo pobjede. Niko ne voli da gubi, teško je svima poslije Kupa, ali najteže je stručnom štabu i igračima", rekao je Čović i čestitao Partizanu i Mega Leksu.

"Čestitam Partizanu na pobjedi i Megi na osvajanju Kupa. To me podsjeća na FMP kada je osvojio taj pehar, a potom još tri trofeja. Ne smijemo da zaboravimo, mada je to u Srbiji normalno, avgust 2011. godine kada je Zvezda bila u teškom stanju. Naš zadatak je da se ekipa oporavi poslije Kupa i da nastavimo da se spremamo za preostale mečeve".

Izabranici Dejana Radonjića u petak nastavljaju takmičenje u Evroligi mečom protiv Efesa u Vršcu. "Nažalost, igramo u Vršcu, ali nismo imali alternativu. Imali smo opciju u Hali sportova da nam Evroliga progleda kroz prste, ali je i ona bila zauzeta. Imali smo i mogućnost u Železniku, ali hala ne može da pokrije ni broj sezonskih karata. Vršac je bio najbliži standardima Evrolige".

Prema njegovim riječima klub trpi pritiske i priče sa strane da dobija veliki novac od države. "Ne kukamo, iako nas stalno prozivaju i kače se na nas. Teško je iznijeti, ali ćemo na kraju sezone podvući crtu i objasniti ko je državni projekat. Oni koji nas prozivaju dobijaju više para nego mi ove sezone. Veliki udar na naš budžet je jer nismo u Areni igrali utakmice u Evroligi zbog OEBS-a, vaterpola, futsala... Svaka utakmica u tom takmičenju nam donosi između 80.000 i 100.000 evra.

Ipak, očekivao sam da ćemo imati udare sa svih strana, poslije svakog poraza, kako klub sve više raste".

Čović ističe da su ambicije Crvene zvezde da ostane u kremu evropske košarke. "Ništa se neće desiti i u slučaju da ne napravimo velike rezultate. Imamo ambicije da Zvezda ostane u vrhu evropske košarke. Nismo klub koji će zvati Barselonu svaki dan, a poslije da pričamo da su oni nas".

On je dodao da nije nerealno da se odloži početak plej-ofa ABA lige zbog toga što se ne zna šta Evroliga nosi. "Gradili smo i pravili ABA ligu, ali sada ne može da bude po svaku cijenu. Zvezda ima pravo na svoje mišljenje, kao što to imaju drugi. U najboljem skučaju odigraćemo 40 utakmica i završiti takmičenha 10. juna", zaključio je Čović.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ekipa mora da pokaže reakciju poslije neuspjeha u Kupu Radivoja Koraća i pokaže pravo lice protiv Efesa u Evroligi. "Pokušaćemo u ovih par dana da se adaptiramo na halu u Vršcu. Čeka nas prvi meč drugog dijela Top16 , sedam velikih utakmica.

Efes predvodi jedan od najboljih trenera Dušan Ivković, na svim pozicijama imaju ogroman kvalitet. Moramo da odigramo jako dobro kako bismo napravili podvig", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali "Aleksandar Nikolić".

On je dodao da očekuje reakciju ekipe poslije neuspjeha na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu. "Nismo ostvarili željeni rezultat u Nišu. Imali smo dosta situacija poslije poraza i tu razlike nema. Pritisak je stalno prisutan i prošli smo taj period dosta puta. Naša reakcija mora da bude prava i da na taj način smanjimo kvalitet Ertela, Brauna, Osmana i ostalih sjajnih igrača Efesa. Daćemo sve od sebe da pokažemo pravo lice protiv Efesa" .

Prema njegovim riječima pobjeda bi za oba tima značila mnogo, ali i da poslije toga ima još da se igra i bori za plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja. Radonjić je dodao da se nada maksimalnoj podršci u "Milenijumu" s obzirom na to da je "Pionir", odnosno dvorana "Aleksandar Nikolić" zauzeta zbog priprema za Dejvis kup meč između tenisera Srbije i Kazahstana. "Situacija je kakva takva jeste. Imaćemo i tamo navijače, vjerujem da će nam pomoći još više. Siguran sam da će biti pravi ambijent", poručio je Radonjić.

Utakmica 8. kola E grupe Top16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Efesa igra se u petak od 20 sati u Vršcu.

(N.N/RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije