Košarka

Crnogorac mijenja Radonjića na klupi Zvezde?

Crnogorac mijenja Radonjića na klupi Zvezde?
Foto: Ilustracija | Crnogorac mijenja Radonjića na klupi Zvezde?

Duško Ivanović mogao bi naslijedili Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde, ukoliko Crnogorac odluči da ipak napusti klupu beogradskog evroligaša.

Iskusni crnogorski stručnjak Ivanović neočekivano nije dobio podršku uprave Himkija za nastavak projekta, iako je klub iz Podmoskovlja vratio u Evroligu plasmanom u finale ruskog šampionata.

Iz klubova bliskih beogradskom klubu je procurila informacija da je Ivanović želja predsjednika Zvezde Nebojše Čovića, u slučaju scenarija da ne dođe do dogovora sa Radonjićem. Čović je čak i spreman da ispuni sve finansijske zahtjeve Ivanovića, koji je trener sa jednom od najboljih reputacija u Evropi već deceniju i po.

Najavljen odlazak velikog broja igrača, sa minimalnim obeštećenjem, te finansijski problemi kluba, su razlozi zbog kojih je Radonjić sve bliži odlasku. Podgoričanin je "crveno-bijelima" donio devet trofeja u posljednje četiri sezone, u najuspješnijoj eri u modernoj istoriji kluba.

Juče je ozvaničeno da upravo u Himki iz Zvezde stiže bek Čarls Dženkins, uz obeštećenje od samo 100.000 dolara. Sve izvjesniji je odlazak plejmejkera Stefana Jovića u Bajern iz Minhena ili Bamberg, kao i kapitena Luke Mitrovića, takođe u jedan od najboljih njemačkih klubova.

Radonjić je ranije istakao da ostaje u Crvenoj zvezdi samo ukoliko se riješe finansijski problemi i sačuva okosnica šampionskog tima.

(cmd.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije