Košarka

Crvena zvezda šampion ABA lige

Crvena zvezda šampion ABA lige
Crvena zvezda šampion ABA lige

Crvena zvezda je novi šampion ABA lige. Tim Dejana Radonjića savladao je u Zagrebu Cedevitu, treći put u finalnoj seriji regionalnog takmičenja, sa 89:79 i prvi put se okitio zlatnim prstenjem u regionu.

Nakon početne prednosti domaćih košarkaša, Zvezda je polovinom prve dionice preokrenula rezultat u svoju korist, te prvu dionicu završila sa pet poena prednosti (30:25), javlja RTRS.

U istom ritmu tim Dejana Radonjića nastavio je i u drugom periodu, povećavajući predost koja je tri minuta prije odlaska na odmori iznosila + 18 (45:27).

"Crveno-bijeli" održavaju stečenu prednost i u trećoj dionici, da bi tim Јasmina Repeše u posljednjoj minuti četvrtine napravio seriju 5-0 za prednost Zvezde 69:58.

Košarkaši Zvezde početkom posljednjeg perioda ponovo dižu nivo igre i šest minuta prije kraja utakmice imaju +16 (78:62). Tajm-aut Јasmina Repeše je zatim urodio plodom, domaći smanjuju prednost na 78:66, da bi prednost Zvezde u posljednja tri minuta bila smanjena na osam poena (81:73). Trojkom Baraća domaći stižu na samo pet poena zaostatka. Uslijedila je serija Zvezde od +12, koja je počela trojkom Dženkinsa, za 88:76, da bi semafor na kraju pokazao 89:79 za goste.

"Crveno-bijeli" su odigrali sjajno u ovogodišnjem izdanju ABA lige i na kraju zasluženo trijumfovali.

Podsjećamo, tim Deja Radonjića je završio regularni dio sezone sa 24 pobjede isamo dva poraza.

U polufinalu plej-ofa košarkaši Zvezde savladali su Partizan, da bi večeras u Zagrebu podigli pobjedničkih pehar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije