Košarka

Crvena zvezda savladala Andoru

Crvena zvezda savladala Andoru
Foto: KK Crvena zvezda | Crvena zvezda savladala Andoru

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Morabank Andoru na domaćem terenu rezultatom 85:79 (16:17, 26:18, 16:25, 25:21) u trećem kolu Evrokupa.

Zvezda je zabilježila devetu pobjedu u sezoni, iako su odigrali meč sa dosta oscilacija, i imaju perfektan učinak (Evrokup 3-0).

Crveno-beli su ugostili svoje bivše igrače Olivera Stevića i Dilana Enisa, ali im nisu dali previše prostora za sumiranje utisaka.

Šampion Srbije je dobro počeo meč, ali je Andora bila izuzetno šuterski raspoložena. Vitington i Jelinek su pogađali iz napada u napad, a Zvezda nije imala mnogo odgovora na kombinovanu odbranu Španaca.

U drugoj dionici razigrao se Džo Reglend i komplentno okrenuo meč u korist Zvezde, koja je u jednom trenutku imala i deficit od osam poena. Dobru igru Beograđana u drugom kvartalu krunisao je Aleksa Radanov, koji je za 30ak sekundi upisao dvije pogođene trojke.

Reglend je nastavio da igra jako dobro i u trećoj deonici, ali nije mogao sam. Amerikanac je upisao svoj 21. poen sredinom kvartala, međutim Andora se potuno vratila i od -14 pred posljednju dionicu ušla sa minusom od samo dva poena.

Nastavilo se u nešto sporijem ritmu, gdje su se napadi, ako nije mogla da se odigra brza kontra "bejzboj" pasom, igrali poziciono.

Veoma bitnu trojku za Zvezdu pogodio je Faje na šest minuta do kraja, a uz nju je dobio faul čime je Zvezda otišla na +7.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije