Košarka

Crvena zvezda slavila u Vitoriji

Crvena zvezda slavila  u Vitoriji
Crvena zvezda slavila u Vitoriji

VITORIJA - Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Vitoriji ekipu domaće Laboral Kuće sa 86:66 (21:22, 20:12, 25:16, 20:16), u utakmici 5. kola D grupe Evrolige.

Crveno-bijeli su osvojili izuzetno značajne bodove i napravili krupan korak ka plasmanu u Top 16 fazu, a trećom pobjedom preuzeli su drugo mjesto na tabeli iza Olimpijakosa.

Srpski tim potpuno je nadigrao španskog predstavnika iz Baskije. Nakon početnog ispitivanja snaga izabranici trenera Dejana Radonjića u nastavku su preuzeli kontrolu i diktirali tempo održavajući stalnu prednost.

Da će Laboral ostati bez željenog uspjeha najavio je sjajni Luka Mitrović kada je sa dvije trojke donio crveno-bijelima u trećoj četvrtini vođstvo od 14 poena razlike (52:38 i 54:40).

Crvena zvezda nije popuštala i nezadrživo grabila ka cilju, a odličnu igru krunisala je u poslednjoj četvrtini, kada je definitivno slomila otpor Laborala i otišla na 20 poena prednosti osam minuta prije kraja (72:52).

Domaći tim bio je bez ideje kako  da se na pravi način suprotstavi raspoloženim crveno-bijelima koji su briljirali pod oba koša i odigrali najbolju utakmicu ove sezone.

Radonjićev tim do trijumfa predvodili su Mitrović sa 17, izvanredni Cirbes sa 15, Vilijams sa 14 i Marjanovcih sa 12 poena, dok je kod domaćina bolji od ostalih bio Šengelija sa 20.

Crvena zvezda narednu utakmicu igra 21. novembra na gostujućem terenu protiv Galatasaraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije