Košarka

"Crvena zvezda" poražena u Strazburu

"Crvena zvezda" poražena u Strazburu
"Crvena zvezda" poražena u Strazburu

Ekipa „Crvene zvezde“ poražena je na gostovanju Strazburu u okviru šestog kola.

Crveno-bijeli su u Francuskoj propustili ogromnu šansu da se dodatno približe plasmanu u Top 16 fazu, pogotovo jer su na startu drugog poluvremena imali veliki 21 poen razlike.

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je fenomenalno prvo poluvrijeme, predvođena sjajnim Kvinsijem Milerom, pogodila je čak deset trojki za ukupno 52 poena, ali je očajna igra u drugom dijelu koštala veoma važnog trijumfa.

Kobne za ekipu za Malog Kalemegdana bile su greške Marka Gudurića u samom finišu, ali se posebno ističe podatak da Zvezda u posljednjih deset minuta nije ubacila koš iz igre, pošto je svih jedanaest ubacila sa linije slobodnih bacanja. Imala je Zvezda priliku da na 3,7 sekundi do kraja trojkom ipak dođe do produžetka, ali je Marko Simonović bio neprecizan iz veoma teške pozicije.

Najbolji u timu Zvezde bio je upravo Miler sa 23 ubačena poena (2/3 za dva, 5/10 za tri), jedanaest skokova i četiri blokade, ali ga je ispratio jedino Marko Simonović sa 18 poena (1/3 za dva, 5/9 za tri) i četiri skokva. Marko Gudurić dodao je 13 koševa (0/1 za dva, 3/4 za tri) i po jednu ukradenu loptu i asistenciju, dok se istakao još jedino Majk Cirbesa sa devet poena (2/4 za dva) i četiri skoka.

S druge strane, u pobjedničkoj ekipi najbolji je bio Žeremi Lelu sa 24 poena (5/10 za dva, 3/7 za tri) i osam skokova, ali je ipak junak većeri Rodrigo Bobua koji je meč završio sa 17 poena (3/8 za dva, 1/2 za tri), od kojih je čak 11 ubacio u posljednjih deset minuta. Spomenuti dvojac najveću podršku imao je u Vladimiru Goluboviću koji je upisao 13 poena (6/15 za dva) i devet uhvaćenih lopti, dok je Luis Kembel zabilježio deset.

Šampion Srbije poslije šest odigranih kola ima dvije pobjede i četiri poraza, dok je Strazbur ovim trijumfom stigao do polovičnog učinka.

U naredoj rundi Crvena zvezda dočekuje Real Madrid u Pioniru, dok Strazbur gostuje Fenerbahčeu u Istanbulu.

Na otvaranju šestog kola, ujedno i otvaranju Zvezdine grupe, Himki je nastavio sa sjajnim rezultatima – pobedivši prvaka Evrope Real u Madridu, dok je Fenerbahče bio ubedljiv protiv Bajerna u Minhenu.

(NN/pressrs.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije