Košarka

"Crveno-bijeli" igraju za prestiž

"Crveno-bijeli" igraju za prestiž
"Crveno-bijeli" igraju za prestiž

Utakmica bez rezultatskog značaja, ali za prestiž, biće odigrana večeras (19 časova) u Zagrebu, gdje će košarkaši Cedevite ugostiti Crvenu zvezdu u susretu 14, posljednjeg, kola top 16 faze Evrolige.

Zvezda je ranije osigurala plasman u plej-of, u kojem će odmjeriti snage sa CSKA ili Laboral Kućom (da bi španski tim bio prvi, potrebna mu je pobjeda nad Bambergom i poraz CSKA), dok je Cedevita izgubila šanse za nastavak takmičenja.

"Jesmo prošli dalje, ali idemo da odigramo utakmicu kao da nam od nje zavisi plasman. Borićemo se, pa ćemo videti. Ovo je šesti duel s Cedevitom ove sezone, koja je odlična ekipa, ali sigurno je samo da ćemo pružiti maksimum na terenu da dobijemo i ovaj meč u Zagrebu", rekao je Vladimir Štimac, košarkaš Zvezde.

Dejan Radonjić, trener Zvezde, rekao je da neće moći računati na Kvinsija Milera, koji ima lakšu povredu, a nada se da će Marko Gudurić biti spremnam za meč.

Miro Bilan, košarkaš Cedevite, podsjetio je da su Beograđani slavili u posljednje tri međusobne utakmice. Kaže da će njegov tim učiniti sve da pobijedi i da bi bilo lijepo sa četiri trijumfa završiti takmičenje u Evroligi. Pobjedu priželjkuje i trener Zagrepčana Željko Mršić.

"Crvena zvezda je izborila plej-of, a mi šanse za nastavak takmičenja, ali svaka utakmica sa Zvezdom je derbi. Želimo da odigramo najbolje što možemo u našoj posljednjoj utakmici u Evroligi ove sezone. Za razliku od rivala, mi smo odigrali dvije utakmice u ligi Hrvatske od posljednjeg meča u Evroligi, tako da su protivnički igrači odmorniji od nas, ali pokušaćemo da odigramo najbolje i da pobijedimo", rekao je Mrkić.

Utakmica zagrebačkih - beogradskih "crveno-bijelih" u dvorani "Dražen Petrović" pomalo će biti odigrana u sjeni najave da će prihod od ulaznica biti proslijeđen za obnovu vodotornja u Vokovaru. U Zvezdi su ovaj gest okarakterisali kao provokaciju, na šta je Davor Užbinec, direktor Cedevite, odgovorio da su u klubu odlučili da ove sezone odigraju jednu humanitarnu utakmicu i da se slučajno desilo da to bude ova.

Ostale utakmice posljednjeg kola igrane su sinoć, ili su na programu večeras, a treba da daju odgovore koje će se još dvije ekipe iz F grupe plasirati u plej-of. Među osam najboljih mjesto su uoči ovog kola izborili Fenerbahče, Lokomotiva, Panatinaikos, Crvena zvezda (svi E grupa), CSKA i Laboral Kuća (F grupa).

Iz Evrolige su stigle i vijesti o kazmana. Tako je Zvezda kažnjena sa 8.000 evra zbog "kvara na opremi", tačnije na semaforu iznad koša na utakmici protiv Darušafake. Semafor u "Kombank Areni" prestao je da radi prilikom pokušaja zakucavanja Maika Cirbesa, košarkaša Zvezde, a susret je bio prekinut petnaestak minuta.

Musa u timu

Cedevita je demantovala da je Džanana Musu, bh. kadetskog reprezentativca, prebacila iz prvog u juniorski tima. Pojedini mediji su u srijedu objavili da je trener Veljko Mršić izabacio Musu iz prvog tima zbog izjave nakon pobjede nad Fenerbahčeom kada je rekao da je odličan osjećaj pobijediti svoj budući klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije