Košarka

Dabl-dabl Jokića protiv Vašingtona

Dabl-dabl Jokića protiv Vašingtona
Foto: Tanjug/AP | Dabl-dabl Jokića protiv Vašingtona

Košarkaši Denver Nagitsa došli su do nove pobjede i ostali u trci za prvo mjesto na Zapadu, pošto su u Vašingtonu savladali Vizardse 113:108.

Nagitsi su konce igre preuzeli od finiša prve četvrtine i bili su u konstantnom vođstvu sve do polovine treće. U tom intervalu imali su i +14, ali onda je uslijedio pad. Vizardsi su serijom 25-5 potpuno preokrenuli meč i poveli 78:72. Ipak, Nagitsi su se vratili, a konačan udarac zadali su u četvrtoj četvrtini serijom 15-3 kada su otišli na +10 100:90.

Za Nagitse ponovo je važnu rolu imao Nikola Jokić sa 15 poena, 11 asistencija i šest skokova. On je sa još četvoricom bio ujedno i među najefikasnijima u svom timu, pošto su 15 poena još postigli Milsap, Heris, Marej i Tori Kreg. Na drugoj strani Bredli Bil je imao 25 poena i osam asistencija, Tomas Brajant 22, Bobi Portis 18 poena, a Tomaš Sartoranski 16 uz 10 asistencija. Denver je na diobi prvog mjesta na Zapadu sa skorom 48-22 koliko imaju i Golden Stejt Voriorsi, dok su Vizardsi 11. sa skorom 30-43 i pet pobjeda manje od plej-of mjesta devet utakmica do kraja ligaškog dijela.

Minesota za koju je solidnu partiju odigrao Dario Šarić sa 15 poena, sedam skokova i asistencijom izgubila je na strani od Šarlota 113:106. U redovima Hornetsa Kemba Voker je predvodio tim sa 31 poenom, a na drugoj strani najzapaženiji je bio Karl Entoni Tauns sa 21 poenom, 16 skokova i šest asistencija.

Juta Džez još nije obezbijedio plasman u plej-of, pošto su seriju od pet pobjeda prekinuli tamo gdje su se vjerovatno najmanje nadali, u Atlanti, protiv Hoksa koji su slavili 117:114.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Sportklub)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije