Košarka

Danilović: Slovenci pišu neistine

Danilović: Slovenci pišu neistine
Danilović: Slovenci pišu neistine

Predsjednik KK Partizan Predrag Danilović demantovao je pisanje slovenačkog "Dnevnika" u vezi sa dugom prema Jaki Klobučaru, u kojem je navedeno da beogradski klub nije ispunio obećanje.

Partizan je počekom mjeseca dobio zabranu registracije stranih igrača od strane Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT) zbog spora s Klobučarom. Slovenac je 2010. godine potpisao trogodišnji ugovor s Partizanom, ali je on raskinut 2011. Klobučar je tražio preostali novac i nije uspio da se sporazumije s Partizanom, tako da je slučaj završio pred sudom, koji je presudio da "crno-bijeli" treba da mu plate nešto više od 130.000 evra.

Blaž Bolcar, advokat Jake Klobučara, u petak je izjavio da se Partizan ponio nekorektno u cijelom slučaju.

"Krajem novembra 2013. poslao sam Partizanu dopis u ime igrača u kojem tražimo 120.000 umjesto 240.000 evra. Odgovor nisam dobio. Jaka je kasnije odlučio da želi samo 38.000 evra (plus troškove), koliko mu je klub dugovao u trenutku kad je otišao iz 'crno-bijelih'. Rok za plaćanje bio je 27. decembar. Ponovo se ništa nije dogodilo", izjavio je Bolcar.

On je dodao da je za cijeli slučaj glavni krivac neaktivnost Partizana, koji, kako kaže, nije ni pokušao da napravi dogovor o otplati duga. Njegova izjava dio je autorskog teksta slovenačkog "Dnevnika", u kojem se novinar bavi slučajem "Klobučar".

"Klobučar je 15. januara ove godine dobio poruku od Danilovića, koji ga je pitao da li mogu da se čuju telefonom da se dogovore o visini duga. Pošto je dobio potvrdan odgovor, Danilović mu je potvrdio da će ga ubrzo zvati, ali to se nije dogodilo. Jaka je sljedećeg dana poslao poruku Daniloviću da potražuje samo 38.000 evra i 9.000 evra na ime kamate. Ali opet nije bilo odgovora", navodi se u članku.

U tekstu se podsjeća da je Klobučar prešao u Partizan, navodi se cijela hronologija slučaja, kao i da je slovenački igrač tražio samo dio duga.

"Podsjetimo da je Duško Vujošević raskinuo ugovor s moskovskim CSKA i da je on tražio i dobio ono što mu je bilo zagarantovano ugovorom. Sada se Klobučaru spočitava da traži ono što mu ne pripada. Dvostruki moral", piše u tekstu.

Danilović sa druge strane kaže da ovo nije istina.

"Razgovarao sam s Jakom i rekao sam mu da polovinu traženog novca možemo odmah da uplatimo, a da za ostatak sačeka prvu priliku kada Partizan bude imao sredstava da ga isplati. On je to kategorički odbio i saopštio da će tužiti Partizan na FIBA i tako aktivirati zabranu BAT-a", rekao je Danilović za klupski sajt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije