Košarka

Dejan Radonjić u užem izboru za najboljeg trenera Evrope

Dejan Radonjić u užem izboru za najboljeg trenera Evrope
Dejan Radonjić u užem izboru za najboljeg trenera Evrope

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić, zajedno sa kolegama iz Fenerbahčea Željkom Obradovićem i Laboral Kuće Velimirom Perasovićem, ušao je u uži izbor za nagradu "Aleksandar Gomeljski" koja se dodjeljuje najboljem treneru Evrope.

Radonjić je ove sezone predvodio Zvezdu do istorijskog plasmana u Top 8, a njegov tim, računajući cijelu sezonu u Evroligi, zabilježio je 12 pobjeda i 12 poraza.

"Čast mi je što sam se našao u konkurenciji velikih trenerskih imena, zadovoljstvo je ogromno, to je samo još jedna potvrda našeg dobrog rada u klubu, rezultata i sistema koji je uspostavljen. Bio bih počastvovan da osvojim prestižno priznanje, što bi bila svojevrsna nagrada i satisfakcija za sve ono kroz šta smo prošli u ovoj sezoni za šta su zaslužni igrači, moji saradnici u stručnom štabu, uprava, navijači, kao i moja porodica koja mi daje podršku", rekao je Radonjić.

Nagrada "Aleksandar Gomeljski", po legendarnom ruskom treneru, ustanovljena je 2005. godine, a između ostalih dobijali su je Željko Obradović (2007, 2011), Dušan Ivković (2012) i Duško Vujošević (2009).

(NN, Blic.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije