Košarka

Devet mjeseci iz snova za Bogdana Bogdanovića

Devet mjeseci iz snova za Bogdana Bogdanovića
Foto: Tanjug | Devet mjeseci iz snova za Bogdana Bogdanovića

Bogdan Bogdanović iza sebe ima devet mjeseci iz snova, pošto je u tom vremenskom periodu osvojio mnogo toga.

Košarkaš Sakramento Kingsa osvojio je Evroligu, bio je izabran u najbolju petorku takmičenja, potom je bio šampion domaće lige sa Fenerbahčeom gdje je proglašen i za MVP. 

Uslijedilo je takmičenje sa reprezentacijom Srbije – Evrobasket. U odsustvu mnogih košarkaša Bogdanović je bio pravi lider tima i vodio je Srbiju do srebrne medalje. Uz to bio je i član najbolje petorke na šampionatu. 

Uslijedilo je novo iskustvo za Bogdanovića, NBA liga. Nametnuo se odmah kao lider ekipe, pogodio je za pobjedu Kingsa protiv najboljeg defanzivca lige i najbolje ekipe NBA.

To su čelnici najjače lige na svijetu prepoznali i pozvali ga na Ol-star da nastupa na utakmici "Zvijezda u usponu". Bogdanović je predvodio tim svijeta do pobjede, a na kraju mu je uručena i nagrada za MVP utakmice. 

Sve to popisao je popularni Twitter nalog "HoopsHype", a zanimljivo da je ovaj tvit "fejvovao", odnosno lajkovao najbolji Evropljanin svih vremena u NBA ligi – Dirk Novicki. 

Nevjerovatnih devet mjeseci je iza Srbina, a to je prepoznao i Novicki koji bi mogao da dobije pravog nasljednika u najjačoj ligi svijeta.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije