Košarka

Divac doveo damu za trenera

Divac doveo damu za trenera
Divac doveo damu za trenera

Sakramento kingsi će sljedeće sezonu u stručnom štabu imati i damu. Nekada slavna igračica, 57-godišnja Nensi Liberman, dobila je posao asistenta treneru Džordžu Karlu.

Potvrda ove informacije stigla je i od Vlade Divca, potpredsjednika kluba iz Kalifornije.

"Džord Karl i ja smo razgovarali na tu temu nakon što nam je Nensi pomogla u Letnjoj ligi u Las Vegasu. Bila je sjajna i na košarku gleda iz drugog ugla. Mislim da je za nju ovo ogromna prilika da se dokaže", istakao je Divac.

Libermanova, koja nosi nadimak "ženski Medžik", u izjavi za ESPN je zahvalila Kingsima na povjerenju.

"Ja sam 'kralj', hvala Sakramentu na ukazanom povjerenju. Trudiću se svim silama da ga opravdam", rekla je Nensi.

Ona je tek drugi ženski trener u istoriji NBA lige, poslije Beki Hemon, koja je u aprilu 2014. stigla u San Antonio Sparse i koja je tim iz Teksasa nedavno predvodila do trijumfa u Ljetnoj ligi. Njen nevjerovatan uspjeh doveo je do logičnog pitanja: Kada ćemo vidjeti prvog ženskog trenera na zvaničnoj utakmici najjače košarkaške lige svijeta. Komesar NBA lige Adam Silver, koji je za sada više nego dostojna zamjena za Dejvida Šterna, smatra da će se to uskoro desiti.

"To su neke stvari koje se dešavaju same od sebe. Nekada se govorilo da je zemlja ravna, sada je potpuno normalno da je okrugla. Tako će biti potpuno normalno da vidite ženske trenere", rekao je Silver.

Sa druge strane, Hemonova ne žuri bude glavni trener:

"Ne možete nigdje ako ne dobijete šansu. Uprava Sparsa mi je dala šansu i ja sam je maksimalno iskoristila. Vidjećemo šta će se dešavati dalje."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije