Košarka

Đorđević: Svakom igraču sam pronašao žicu

Đorđević:  Svakom igraču  sam pronašao žicu
Đorđević: Svakom igraču sam pronašao žicu

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da je morao dobro da upozna sve igrače kako bi iz njih izvukao maksimum, te da je timska igra donijela "orlovima" uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Đorđević je nedavno vodio reprezentaciju Srbije do srebra na Mundobasketu, na kojem je u finalu poražena od Sjedinjenih Država (92:129).

"Trebalo je upoznati ceo tim i svakog igrača kako bih mogao svakome da pronađem žicu, da bi ta žica svirala najlepšu muziku. Veoma je važno i stvaranje iskrenih i dubokih prijateljstava koja se potvrđuju, pogotovo kada nastupe teški momenti, jer se tada okrećemo i oslanjamo jedni na druge", rekao je Đorđević.

Legendarni košarkaš dodao je da je jasno definisanje cilja bilo važno, jer je posvećenost igrača maksimalna kada se zna za šta se bore.

"Moja najveća želja bila je da domaćoj košarci vratimo nekadašnji sjaj kroz, ne samo dobru igru, već i način ponašanja na terenu i van njega, snažnu volju, međusobno poštovanje, jak timski duh, pristojnost i pozitivne vrednosti, jer jedino na taj način možemo da pokažemo zašto je košarka elitni sport elitnih ljudi", istakao je Đorđević.

Selektor Srbije učestvovaće u novoj UNIQA kampanji "Misli srcem za svoju sreću" i tim povodom poručio je da su za uspjeh tima presudni iskrenost, visoki nivo profesionalnosti i međuljudski odnosi ispunjeni iskrenim emocijama.

"Važni su i zajedništvo i posvećenost zajedničkoj misiji, ali i sklanjanje ličnih interesa u stranu, zarad zajedničkog cilja i uspeha. Teren nikada ne laže. Zato nikome ne priznajem da je bolji od mene na terenu dok mi to ne dokaže, a onda pružim ruku i čestitam. Moj moto je oduvek bio: 'Vredno radi, ostani skroman i okruži se ljudima kojima veruješ'", zaključio je Đorđević.

Sale Nacionale preuzeo je reprezentaciju Srbije u novembru prošle godine, a trenerski zanat pekao je u Italiji, sjedeći na klupi milanskog Armanija i Benetona iz Treviza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije