Košarka

Đorđević krati spisak poslije Banjaluke

Đorđević krati spisak poslije Banjaluke
Đorđević krati spisak poslije Banjaluke

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević kaže za Sport da će konačan spisak putnika za Evrobasket saopšititi poslje posljednje pripremne utakmice.

“Izuzetno mi je drago što se Gagi Milosavljević u potpunosti vratio, nije da nisam brinuo. Sa Bogdanom Bogdanovićem će sve biti u redu, mislim da će igrati već u četvrtak uveče u Stožicama. Njegova leđa nisu bila razloga za glavobolju, a preskakanje oba meča sa Izraelom bila su predostrožnosti radi“, kaže Đorđević.

“Kada odigramo poslednju prijateljsku utakmicu sa Slovenijom u Banjaluci, tokom predstojećeg vikenda, saopštiću konačnu listu putnika. Nema stvarno potrebe za žurbom, znači, nastavljamo da radimo kao da će svih 14 u Berlin. Najvažnije je da svi budu zdravi, da se dobro trenira, ima pozitivan odnos prema radu i ne spušta gard, što je ekipu krasilo od početka priprema za EP“, dodao je Đorđević u izjavi za Sport.

Srbija je odigrala dva meča sa Izraelom u Tel Avivu i u oba su ’Orlovi’ pobjedili.

“Bilo je zanimljivo odigrati sa Izraelom, koji je jedna atipčna selekcija, sa niskom postavom, dosta brzom, dok smo se mi suprostavili sa jednom višom kombinacijom. Izraela se sećam još iz mojih igračko-reprezentativnih dana, kada su znali da propisno oznoje na evropskim takmičenjima, bez obzira dokle dogurali. I sadašnja postava je nezgodna, na ovaj ili onaj način“.

Srbiji su preostala još dva meča sa Slovenijom – 27. avgusta u Ljubljani i dva dana kasnije u Banjaluci. Slovenija je bez svog najboljeg igrača Gorana Dragića.

“Pa to je viša sila, kolega Zdovc je bez sumnje više neraspoložen zbog te činjenice. Ipak, biće to dobre kontrole za finiš priprema. Slovenija je u dobroj formi, brzi i agresivni, sve ono što je nama potrebno da vidimo kako možemo sa tim da se nosimo“, zaključio je Đorđević za Sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije