Košarka

Đorđević precrtao tri igrača

Đorđević precrtao tri igrača
Đorđević precrtao tri igrača

Pred početak druge faze priprema za Svjetsko prvenstvo selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je spisak za tri imena, a to su, navodno, Ognjen Kuzmić, Vladimir Lučić i Nemanja Dangubić.

Za Lučića je i prije početka priprema bilo jasno da neće moći da pomogne reprezentaciji, ali je ipak krenuo sa saigračima na Kopaonik, gdje je ljekarska služba o njemu besprekorno vodila brigu. Ali sjajno krilo neće krenuti put Trsta, niti će igrati na Svjetskom prvenstvu, piše "Sportski žurnal".

Lučić je, piše B92, išao kod jednog kiropraktičara u Italiju, koji mu je mnogo pomogao, ali svi se slažu da su šanse da bude spreman veoma mršave.

 Ako je Lučićevo odsustvo bilo izvjesno, onda je problem Nemanje Dangubića sa koljenom bio neprijatno iznenađenje za Đorđevića. Poslije dobre sezone i izlaska na draft, očekivalo se da će pružiti dobre partije i u nacionalnom timu Srbije. Ipak, on je praktično propustio sve treninge, pa je selektor "orlova" rekao da je teško da nastavi reprezentativnu akciju.

Ranije je sa spiska precrtan Ognjen Kuzmić, jer je "zaradio" naprsnuće potkoljenice tokom nastupa u Ljetnoj ligi.

Đorđević bi uskoro trebalo da objavi ime i četvrtog igrača koji neće nastaviti pripreme.

Srbija bi na turniru u Trstu trebalo da nastupi sa 15 igrača, ali moguće je i da će naknadno selektor uputiti poziv nekome iz B reprezentacije ili mladog tima, kao što je najavio.

"Orlovi" će do polaska u Trst, 1. avgusta, trenirati u Beogradu, a zatim će nastupati na turniru na kojem će učestvovati i selekcije Italije, Kanade i Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije