Košarka

Dobra partija Nurkića u pobjedi Portlanda protiv LA Klipersa

Dobra partija Nurkića u pobjedi Portlanda protiv LA Klipersa
Foto: Tanjug/AP | Dobra partija Nurkića u pobjedi Portlanda protiv LA Klipersa

Košarkaši Portland Trejl Blejzersa sinoć su u gostima savladali Los Anđeles Kliperse sa 131:127, uz dobru partiju bh. reprezentativca Jusufa Nurkića koji je bio treći strijelac pobjedničkog tima.

Nurkić je za nešto manje od 30 minuta igre postigao 20 poena, tri skoka i sedam asistencija, a imao je i dvije ukradene lopte. U timu Portlanda istaknuo se Demijan Lilard s 39 poena, a CJ Mekolum je dodao 27. 

Kliperse je predvodio Tobijas Haris s 39 poena i 11 skokova. 

Trejl Blejzersima ja to bila druga uzastopna pobjeda, a nanijeli su Klppersima četvrti poraz u nizu. Portland je na tabeli zapadne konferencije ovom pobjedom na petom mjestu prestigao upravo Kliperse, a oba tima imaju učinak od 17 pobjeda i 13 poraza. 

U jednom od zanimljivijih duela večeri, Milvoki Buksi su u gostima bili bolji od Detroit Pistonsa sa 107:104. Bukse je po običaju predvodio grčki košarkaš Đianis Antetokounmpo, koji je sinoć ubacio 32 poena uz 12 skokova. 

S druge strane istaknuo se Blejk Grifin, koji je ostvario "triple-double" s 19 poena, deset skokova i 11 asistencija. 

Milvoki je i dalje drugoplasirana ekipa istoka s omjerom od 20 pobjeda i devet poraza, a Detroit je šesti s 14 pobjeda i istim brojem poraza. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije