Košarka

Dodik: Bez srpskih klubova ABA liga besmislena

Dodik: Bez srpskih klubova ABA liga besmislena
Dodik: Bez srpskih klubova ABA liga besmislena

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, osvjedočeni ljubitelj košarke, izjavio je da je košarkaška ABA liga besmislena bez srpskih klubova.Dodik, veliki navijač "Partizana" i reprezentacije Srbije, ali i osnivač Košarkaškog kluba "Igokea", naveo je da će klubovi iz Republike Srpske pratiti klubove iz Srbije kada je riječ o budućnosti ABA lige, pa i ako oni budu odlučili da istupe iz te lige.

Prema njegovim riječima, ABA liga, ako i ostane naredne sezone, nema kvalitet bez "Crvene zvezde", "Partizana", "Mege" i "Metalca", a "Igokei" će biti drago da ih prati.

"Mi u Banjaluci smo razočarani ABA ligom, mnogo tu ima spekulacija i nepravdi.

Ne zaboravite da je `Igokea` rezultatima prije dvije godine obezbijedila prolaz u Evroligu, a da nas je tadašnje vođstvo Jadranske lige spriječilo u tome, čime su urušili i svoj moral, ali i samu košarku, regularnost, iskompromitovali su takmičenje", rekao je Dodik za "Blic".

Ističući da bez Srbije nijedno veliko takmičenje nema snagu i jačinu, Dodik je izrazio uvjerenje da će košarkaška reprezentacija Srbije obezbijediti vizu za Olimpijadu u Riju i napomenuo da selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pravi koncepciju novog tima i "stvoriće pobjedničku atmosferu".

Dodik je naglasio da ga raduje što u srpskom timu košarkašica, koje su već obezbijedile učešće na Olimpijadi, ima igračica i iz Republike Srpske.

"Od Banjaluke do Trebinja navija se za Srbiju bez rezerve. Želim sve najbolje našim selekcijama, mi smo svjetska košarkaška velesila", rekao je Dodik.

Iako navijač "Partizana", predsjednik Republike Srpske kaže da prati i "Zvezdu", za koju očekuje da postane šampion u ABA ligi i napominje da se svaki uspjeh bilo kog kluba iz Srbije na međunarodnoj sceni u Republici Srpskoj prati sa punom pažnjom.

Predsjednik Republike Srpske siguran je da će srpski vaterpolisti osvojiti zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

"Iza nas je velika pobjeda nad Hrvatskom, glavni smo kandidati za zlatnu medalju, Republika Srpska voli vaterpolo i Banjaluka će naše `delfine`, kao i sve srpske sportiste, ugostiti kao kod svoje kuće", poručio je Dodik

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije