Košarka

Domaćini sigurni

Domaćini sigurni
Domaćini sigurni

Košarkaši CSKA i Fenerbahčea iskoristili su prednost domaćeg terena i poveli 2:0 u četvrtfinalnim serijama Evrolige protiv Panatinaikosa, odnosno Makabija.

Moskovski tim je u četvrtak naveče savladao Panatinaikos rezultatom 100:80, a predvodili su ga Soni Vims sa 20 poena, te Nando de Kolo i Andrej Kirilenko sa po 16. Miloš Teodosić meč je završio sa pet poena, osam asistencija i dva skoka.

"Dominirali smo i igrali ozbiljno tokom većeg dijela utakmice i zasluženo smo pobijedili. Sviđa mi se što smo imali 28 asistencija, igrali kao tim, dijelili loptu i stvarali otvorene šuteve. Niko nije igrao za sebe, već za CSKA", rekao je Dimitris Itudis, trener CSKA.

Prvi strijelac atinske ekipe bio je Vasilis Haralampopulos sa 14 poena.

"Drugačija utakmica u odnosu na prvu. Nedostajao nam je kontinuitet u odbrani. CSKA ima najbolji tim u Evropi, kazni svaku vašu grešku. Ipak, vjerujem da možemo da pobijedimo u trećoj utakmici", rekao je Duško Ivanović, trener Panatinaikosa.

Još jedan korak ka plasmanu među četiri najbolja tima Evrope napravio je Fenerbahče, koji je savladao branioca titule Makabi 82:67. Endrju Gaudlok je trijumfu doprinio sa 19 poena, Semih Erden je dodao 12, a Bogdan Bogdanović 11. Najbolji u timu iz Tel Aviva bili su Džeremi Pargo sa 16 poena i Brajan Rendl sa 13.

"Mislim da smo odradili dobar posao. Dobro je što uoči odlaska u Tel Aviv vodimo 2:0, ali imam iskustva i znam kako je teško igrati tamo i koliko je Makabi ponosan. Moramo se pripremiti da igramo u Tel Avivu", rekao je Željko Obradović, trener turskog tima.

Serija se seli u Atinu i Tel Aviv, a treći mečevi su u ponedjeljak.

Rezultati

Četvrtak

CSKA - Panatinaikos 100:80 (2:0 u seriji)

Fenerbahče - Makabi 82:67 (2:0)

Srijeda

Barselona - Olimpijakos 73:57 (1:0)

Real Madrid - Efes 80:71 (1:0)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije