Košarka

Dozet: Igrači nisu svesni koliko im je dobro

Dozet: Igrači nisu svesni koliko im je dobro
Dozet: Igrači nisu svesni koliko im je dobro

Na današnji dan, pre tri godine, sam skinuo svoje poslednje bandaže i tek tad shvatio starije igrače, koji su govorili da uživam dok traje, napisao je juče Milan Dozet, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Igokee, i za "Nezavisne" otkrio da sada isto govori mlađim igračima.

NN: Prije godinu dana ste rekli da se još niste navikli na "penziju", da li se od tada nešto promijenilo?

DOZET: U košarci sam od 10. godine, sada imam 38, privikavam se, ali daleko od toga da ovo sada smatram normalnim životom. Družim se s igračima, idem na utakmice - sada sam navijač!

NN: Šta Vam najviše nedostaje?

DOZET: Iskreno, svlačionica. Nedostaje mi druženje sa saigračima, taj neki timski duh, koji predstavlja košarku, dešavanja iz svlačionice, delenje dobrih i loših stvari.

NN: O čemu razmišljate sada kada gledate utakmice?

DOZET: Prvo pomislim da igrači nisu svesni koliko im je trenutno dobro. Meni su stariji, bivši, košarkaši govorili da uživam dok traje i da će brzo igračka karijera proći. Ja sada drugima pričam istu priču, ali nije lako to shvatiti dok ne prestanete da igrate.

NN: Čime se sada bavite?

DOZET: Imam privatni posao. Ceo život sam trenirao, pa nisam mogao dugo da budem besposlen, iako sam mislio da ću kada završim igračku karijeru jedva dočekati da nema treninga, stresa i nekih negativnih stvari. Sada mi to veoma nedostaje. Jedva čekam neki trening, neki povod da budem deo košarke.

NN: Koliko često sa drugarima zaigrate košarku?

DOZET: Tri puta nedeljno igramo pet na pet, odigram poneki turnir. U košarci nisam trenutno, ali to ne znači da neću da joj se vratim. Možda ne kao trener, ali voleo bih da radim s mladim igračima individualno. Ali, o tom-potom. Sada sam navijač.

NN: Pratite li igre Igokee?

DOZET: Igokea je moj tim. Tamo sam bio četiri godine, pratim svaku utakmicu, čujem se s igračima i ljudima iz kluba. Igokea je 11 godina čekala titulu, ja sam bio u ekipi koja je pravljena da bude prvak, uspeli smo, a sada je klub proslavio petu titulu u nizu. Velika je to stvar. Igokea je postala ime koje se s respektom izgovara ne samo u BiH, već i u regionu.

NN: Uvijek ste i uz Crvenu zvezdu, iza koje je titula ABA lige i odličan nastup u Evroligi. Kako ocjenjujete sezonu "crveno-bijelih"?

DOZET: Igrači Zvezde su nas navikli na fenomenalne rezultate, odigrali su puno dobrih utakmica u Evroligi i sada svi pričaju o fajnal-foru 2018. koji će biti u Beogradu. Svi bismo voleli da Zvezda zaigra na završnom turniru. Ove sezone očekujem titulu prvaka Srbije, kao bivši igrač i navijač ne sumnjam da će se to desiti, iako Partizan igra dobro.

Komunicira tvitovima

Osim što je bio odličan košarkaš, Milan Dozet je veoma duhovita osoba, što često iskazuje objavama na društvenoj mreži Twitter.

"Takve stvari sam pričao u svlačionici saigračima, a sada nemam s kim da podelim šaljive misli. Tvitovi su moj vid komunikacija s ljudima koji su daleko", rekao je Dozet, koji je nosio dresove čak 10 klubova.

Neki Dozetovi tvitovi

* Konobar, može račun? - Naravno. Kako plaćate? - Nerado...

* Kompliment je umro onog trenutka kada su izmislili dugme like.

* Ivana Španović je kao mala bukvalno shvatala onu rečenicu - Ćero, skokni do prodavnice po pivo!!!

* Komšije u mom ulazu se ne pozdravljaju više sa dobro jutro, nego sa - Komšo, šta je uradio Jokić noćas?

* Ako žene zvocanjem skraćuju muškarcima život, ja sam davno umro...

* U Novakovoj loži svi zabrinuti, jedino se guru smeška kao da zna neku tajnu, al' neće da kaže.

* Pola vas što nosi brade i glumi urbane drvoseče, vrišti kad vidi pauka na zidu i zove ženu da ga ubije.

* Ako želiš da čuješ neke prijatelje koje baš dugo nisi čuo, samo pusti glas da ti je baba prepisala neku zemlju.

* Ako sam dobro shvatio, poenta je kupiti najtanji, najnoviji telefon pa mu onda staviti dodatnu bateriju veličine akumulatora od stojadina???

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije