Košarka

Dragić nedovoljan Majamiju, Sparsi pregazili Finiks, Lebron čovjek odluke

Dragić nedovoljan Majamiju, Sparsi pregazili Finiks, Lebron čovjek odluke
Foto: Tanjug | Dragić nedovoljan Majamiju, Sparsi pregazili Finik, Lebron čovjek odluke

U prva dva NBA duela odigrana u noći između srijede i četvrtka slavili su Detroit Pistonsi i Hjuston Rokitsi.

Detroit je pred svojim navijačima slavio protiv Bruklin Netsa 115:106.

Gosti su bili bolji u prvoj četvrtini, ali su ispustili prednost u završnici prve dionice i imali su nakon toga minimalno vođstvo samo sredinom druge četvrtine. Ostatak meča, kao i pobjeda, pripali su Pistonsima.

Blejk Grifin je predvosdio Pistonse do pobjede sa 25 postignutih poena, a Andre Dramond je uz 17 poena zabilježio čak 27 skokova od čega 20 u odbrani što je za Detroit bilo od velikog značaja.

Alen Krab je bio najbolji pojedinac u Bruklinu i meč je završio sa 34 poena.

Hjuston je slavio na gostovanju Majami Hitu sa 109:101.

Pred početak meča, Majami je na lijep način obilježio predstojeći nastup Gorana Dragića na Ol staru.

Majami je bio bolji samo sredinom treće četvrtine, ali vođstvo domaćina nije bilo veće od četiri poena. Džejms Harden je postigao 41 poen, a sa 24 ga je pratio Kris Pol.

Sa druge strane, po 30 poena postigli su Goran Dragić i Džoš Ričardson (čak 20 od toga u drugom poluvremenu) dok je Hasan Vajtsajd zabilježio dabl - dabl sa 16 poena i 17 skokova.

Za Majami je ovo peti vezani poraz, dok je Hjuston zabilježio šestu pobjedu u nizu.

Uspješno su svoje mečeve u noći između srijede i četvrtka kraju priveli Juta i Klivlend.

Klivlend Kavalirsi su tek nakon produžetka uspjeli da savladaju Minesota Timbervulvse 140:138. Tokom cijelog meča ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a pred sam kraj četvrte četvrtine Minesota je trojkom Batlera uspjela da pređe u vođstvo, ali je Klivlendu produžetak donijela trojka Lebrona Džejmsa na 45 sekundi do kraja.

Džejms nije imao tako precizan šut uz zvuk sirene pa smo gledali produžetak. Ipak, Džejms je u bukvalno posljednjim momentima produžetka pogodio za pobjedu Kavalirsa.

Lebron Džejms je bio najbolji pojedinac Klivlenda i uz odlučujuće poene u duelu, zabilježio je 37 poena, 10 skokova i 15 asistencija za tripl - dabl. Džejmsu je ovo deveti tripl - dabl učinak sezone, a 64. u karijeri. Džejar Smit je dodao 20 poena, Tristan Tomson 17, a Ajzea Tomas i Džef Grin po 13.

Sa druge strane, Džimi Batler je duel završio sa 35 poena, pet skokova i šest asistencija, Karl Entoni Tauns je sa 30 poena 10 skokova imao dabl - dabl, a Endrju Vigins je "brojao" do 19.

Nemanja Bjelica je odigrao 17 minuta i postigao pet poena uz šest skokova i dvije asistencije.

Juta je kao gost savladala Memfis 92:88 u duelu u kome je vodila od početka do kraja.

Riki Rubio postigao je 29 poena za ovu pobjedu, a u Memfisu je najbolji bio Endrju Harison sa 23 poena dok je Mark Gasol postigao 20.

U posljednjem duelu odigranom u NBA u noći između srijede i četvrtka San Antonio je deklasirao Filiks kao gost i slavio 129:81.

Nakon prve četvrtine je bilo jasno ko će biti pobjednik u ovom duelu, ali je malo ko mogao da zamilsi da će Sparsi slaviti sa čak 48 poena razlike.

Finiks je za prvih 12 minuta meča postigao samo devet poena i nakon prve dionice bio na -19, a prednost San Antonija dostizala je i +53.

Šestorica igrča San Antonija imala su dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Lamarkus Oldridž sa 23 poena. Oldridž je na to dodao i 13 skokova za dabl - dabl. Pati Mils je meč završio sa 18 poena, a jedan manje postigao je Deni Grin. Toni Parker je meč završio sa 13 poena, a Manu Đenobili je dodao osam. Pau Gasol je imao skoromnih pet poena, ali ja zato zabilježio 11 skokova.

U Finiksu je najefikasniji bio Aleks Len sa 14 poena, jedan manje je dodao Džoš Džekson, a Dragan Bender je duel završio sa 12 poena i šest skokova.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije