Košarka

Durentu 300 miliona $ od Nikea

Najbolji košarkaš Oklahoma Siti Tandera Kevin Durent dobio je novi ugovor od "Nikea" koji bi mogao da dostigne vrijednost od čak 300 miliona dolara.

Prije samo nekoliko dana izgledalo je da će Durent napustiti "Nike" zbog "Under Armoura", koji mu je ponudio astronomski ugovor od 285 miliona dolara za 10 godina. Međutim, "Nike" je poslao kontraponudu, pa je izvjesno da jedan od najboljih košarkaša današnjice neće mijenjati sponzora. Durentov sadašnji ugovor sa "Nikeom", vrijedan 60 miliona dolara za sedam godina, uskoro ističe i ta kompanija ne želi da najkorisniji igrač NBA lige obuče neku drugu opremu. "Under Armour" je jurio Durenta i očekivalo se da "Nike" neće moći da ponudi identične ili bolje uslove. Međutim, iz te kompanije su odmah reagovali i istakli želju da ga zadrže, zajedno sa Lebronom Džejmson i Kobijem Brajantom. Detalji ponude "Nikea" nisu poznati, ali Durent će od tog giganta dobiti više nego što dobija od Tandera. Prema sadašnjem ugovoru, koji ističe 2016. godine, Tander Durenta plaća 41,2 miliona. Durent je prošle sezone za Oklahoma Siti Tander prosječno bilježio 32 poena, što mu je rekord karijere, uz 7,3 skoka i 5,5 asistencija po meču.

Iz NBA lige stiže i informacija da je bek Bostona Radžon Rondo tražio trejd ovog ljeta pošto ne želi da produži ugovor sa Seltiksima, prenosi ESPN. Rondu ugovor sa Seltiksima ističe 2015. godine, a kao potencijalni timovi koji bi bili zainteresovani za trejd spominju se Sakramento Kingsi i Los Anđeles Klipersi. Kingsi ga žele jer im je potreban profil igrača kakav je Rondo: mlad, dobar asistent, igra odbranu i ima dobar šut, a Klipersi, s druge strane, zbog Rondove veze sa trenerom Dokom Riversom, koji je prije nekoliko dana potpisao novi, petogodišnji ugovor. Rondo je dosad odbijao pomisao o trejdu iz Bostona, za koji igra od 2006. godine.

"Odlično mi je u Bostonu. Imam divan dom ovdje, najbolje komšije na svijetu i ne želim da odem. Zasad sam dio Seltiksa", rekao je nedavno Rondo, kojeg su kao 21. pika na NBA draftu izabrali Feniks Sansi, ali je trejdovan u Seltikse.

Od početka karijere Rondo je prosječno bilježio 11,1 poen, 4,6 skokova i 8,4 asistencije po utakmici u regularnom dijelu sezone, a 14,5 poena, šest skokova i 9,2 asistencija u plej-ofu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije