Košarka

Duško Ivanović: Biće teško skratiti spisak

Duško Ivanović: Biće teško skratiti spisak
Duško Ivanović: Biće teško skratiti spisak

Duško Ivanović, selektor košarkaške reprezentacije BiH, nakon nedjeljne prijateljske utakmice sa Švedskom u Zenici izrazio je svoje zadovoljstvo igrom svojih izabranika, te istakao kako je vidljivo da igra bh. tima ide ka cilju.

Ivanović je u trijumfu nad Šveđanima 89:74 dao priliku svakom od 16 igrača koliko ih je bilo u sastavu za ovaj ogled. Zenička publika, njih oko 5.000, definitivno je imala šta da vidi, a KS BiH je sredstva od prodatih ulaznica proslijedio u humanitarne svrhe.

"Prije svega bih želio pohvaliti ambijent i organizaciju utakmice, sve je bilo na vrhunskom nivou. Ovaj ogled nam je pokazao da polako, ali sigurno idemo ka svome cilju, tačnije igri kojoj težimo. Naravno, ima tu još detalja koje moramo popraviti, ali ima dovoljno vremena da sve to uigramo. U početku nismo imali agresivnosti u odbrani, a kvalifikacione utakmice koje su za nas bitne moraćemo odigrati 40 minuta u visokom ritmu. Protiv Švedske su svi igrači dobili šansu. Ovi mladi momci sjajno treniraju i svi se pokušavaju dokazati. Stoga će mi biti jako teško odrediti 14 košarkaša za turnir u Italiji početkom augusta", rekao je Ivanović.

Vrijedi spomenuti da je Švedska puno bolje otvorila utakmicu, pa je nakon 10 minuta imala plus sedam (28:21). Do odlaska na odmor bh. košarkaši su zaostatak sveli na pola koša (45:46), a u preostale dvije četvrtine presudio je kvalitet bh. tima. Bh. tim je predvodio kapiten Mirza Teletović sa 18 poena, a sjajni su bili i naši centri, koji su dominirali pod oba koša. Elmedin Kikanović ubacio je 15, Jusuf Nurkić 14, a Andrija Stipanović devet poena.

"Bilo je prelijepo igrati u zeničkoj 'Areni'. Uvijek je zadovoljstvo igrati pred našim navijačima, a pogotovo kad se pobjeđuje, pa makar to bila i prijateljska utakmica. Švedska je zaista odigrala odličnu utakmicu i dugo bila ravnopravan rival. Bili su izuzetno agresivni, ali smo kasnije 'dodali gas' i preokrenuli rezultat. Do starta kvalifikacija nadam se da ćemo biti svi zdravi i potpuno spremni za Veliku Britaniju i Island. Što se tiče moje igre trebaće mi još malo vremena da uđem u pravu formu. Selektor Ivanović me gura da što prije budem na željenom nivou. Nadam se da ćemo u tome uspjeti", rekao je Teletović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije