Košarka

Dva mjes­ta za ABA li­gu

Dva mjes­ta za ABA li­gu
Dva mjes­ta za ABA li­gu

Još ni­je po­zna­to da li će šam­pi­on ABA li­ge na­re­dne se­zo­ne bi­ti uče­snik ULEB Evro­li­ge, ali iz Min­he­na je sti­gla in­for­ma­ci­ja ko­ja bi mo­gla da obra­du­je sve lju­bi­te­lje ko­šar­ke sa pros­to­ra biv­še Ju­go­sla­vi­je.

FI­BA pla­ni­ra da osnu­je svo­ju Evro­li­gu sa 32 ili 34 uče­sni­ka. Za ABA li­gu su obe­zbi­je­đe­na dva di­rek­tna mjes­ta i je­dno u kva­li­fi­ka­ci­ja­ma. Kri­te­ri­ju­mi za ula­zak bi­će is­klju­či­vo spor­tski re­zul­ta­ti, a ne da klu­bo­vi ima­ju ga­ra­n­to­va­na mjes­ta, kao što na to­me in­sis­ti­ra pred­sje­dnik ULEB-a Đor­di Bar­te­meu.

U me­đu­vreme­nu je­dini pred­sta­vni­ci BiH u re­gi­ona­l­nom ta­kmi­če­nju, ko­šar­ka­ši Igo­kee, u ne­dje­lju u dvo­ra­ni u La­kta­šim u okvi­ru 14. ko­la ABA li­ge do­če­ku­ju ove se­zo­ne odli­čno ra­spo­lo­že­nu Ce­de­vi­tu. Pa­ro­vi 14. ko­la: MZT Sko­plje - Uni­on Olim­pi­ja (19), Krka - Bu­du­ćnost (21), ne­dje­lja: Ci­bo­na - Za­dar (17), Igo­kea - Ce­de­vi­ta (17), Par­ti­zan - Me­ta­lac (19). Po­ne­dje­ljak:  Me­ga Leks - Crve­na zvez­da (21). U pe­tak su igra­li: Su­tej­ska - Taj­fun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije