Košarka

Džejms kolačima smiruje komšije

Džejms kolačima smiruje komšije
Džejms kolačima smiruje komšije

Povratak Lebrona Džejmsa u Klivlend obradovao je mnoge stanovnike tog grada, ali nije baš svima prijala euforija koja se podigla, naročito u danima koji su prethodili konačnoj odluci "kralja" da napusti Majami i vrati se kući.

Ti nezadovoljni su njegove komšije, čije su naselje nekoliko dana bukvalno opsjedali fanovi Lebrona i Kavalirsa i onemogućili im normalnu svakodnevicu. Neuobičajeno velike gužve na ulicama, haos i galama u blizini Lebronove vile, bio je nimalo prijatan prizor sa kojim je morao da se suočava njegov komšiluk tih nekoliko dana. Svjestan situacije koju je izazvao u svom kraju, Lebron je odlučio da se iskupi komšijama tako što je svakoj kući u njegovom bliskom okruženju poslao paket kolača i poruku izvinjenja zbog pretrpljenog stresa.

"Dragi prijatelji, znam da su stvari bile malo grozničave u našem kraju prethodnih nekoliko nedjelja i izvinjavam se zbog haosa koji se dogodio. Moja porodica i ja smo zahvalni što živimo u prelijepoj zajednici i srećni smo što imamo komšije pune razumijevanja", pisalo je u poruci potpisanoj od strane Džejmsa, uz koju su njegove komšije dobile i 12 ukusnih kolača, prenose američki mediji.

Klivlend, inače, na sve načine pokušava da, nakon Džejmsa, u svoje redove dovede još jednog ol-star igrača - Kevina Lava. Kavsi su u Jutu poslali Karika Feliksa, pik u drugoj rundi NBA drafta naredne godine i milion dolara.

U zamjenu su dobili Džona Lukasa, Malkolma Tomasa i Erika Marfija, ali nijednom ugovor nije garantovan. Pretpostavlja se da će svu trojicu Klivlend otpustiti, a sve u svrhu stvaranja dodatnog prostora za dovođenje centra Minesote. Ovim potezom Klivlend je stvorio 3,3 miliona dolara više u "seleri kepu", te bi sada, prenose američki mediji, mogli da krenu u konkretne pregovore s Lavom.

Ako jedan od najboljih centara današnjice zaista dođe u Klivlend, zajedno s Džejmsom i Kajrijem Irvingom, Kavsi bi stvorili trio sposoban za velike stvari.

  

Mirotić najplaćeniji evropski ruki  

Nikola Mirotić, reprezentativac Španije a porijeklom iz Crne Gore, postao je najplaćeniji debitant iz Evrope u NBA ligi. Po trogodišnjem ugovoru sa Čikago Bulsima, Nikola Mirotić će zaraditi 16,6 miliona dolara, a u prvoj sezoni 5.305.000.

On je tako prestigao Italijana Andreu Barnjanija, koji je 2006. od Toronta dobio 4.501.200 dolara za prvu sezonu u NBA. Iza njih na listi slijede Turčin Kanter Enes (Juta, 2011. - 4.133.280), Crnogorac Nikola Peković (Minesota, 2010. - 4.000.000), Litvanac Šarunas Jasikevičijus (Indijana, 2005. - 4.000.000)... Zanimljivo, Toni Parker je daleko, daleko iza mnogih sa prvom godišnjom platom u San Antoniju od 744.480 dolara, sada već davne 2001.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije