Košarka

Džordan: Da li ste spremni da se odreknete novca?

Džordan: Da li ste spremni da se odreknete novca?
Džordan: Da li ste spremni da se odreknete novca?

Majkl Džordan, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, smatra da Dirk Novicki i Lebron Džejms griješe jer podržavaju ideju o skraćivanju NBA sezone.

Vlasnik Šarlot Bobketsa rekao je da ne može da razumije dvojicu košarkaša koji su nakon eksperimentalne utakmice koja je igrana 44, a ne 48 minuta, rekli da bi voljeli da se i sezona skrati.

"Volim obojicu igrača, ali kao vlasnik koji je igrao ovu igru, mogu da kažem da sam volio da budem na terenu. Da se nisu igrale 82 utakmice, ja bih igrao negdje drugdje, jer je to ljubav koju sam imao prema košarci. Dok sam igrao, nikada nisam pomislio da je problem u broju utakmica. Međutim, ako igrači žele, onda mi, vlasnici, moramo da popričamo s njima. Sigurno bismo zarađivali manje novca. Da li su spremni da se odreknu novca zarad kraće sezone? To je pitanje. Ne možete zarađivati isti novac, a igrati manje mečeva", rekao je Džordan u intervjuu za američki ESPN.

On je istakao da kod košarkaša generalno ne postoji problem od povreda nakon završetka sezone:

"U košarci ne moramo da brinemo o povredama koje postoje u fudbalu nakon penzije. Razumijem fudbalere koji se brinu, ali u košarci nije tako. Ne želim da umanjujem činjenicu koliko je naporna košarkaška sezona, ali ja ne bih želio da se igra manje mečeva."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije