Košarka

Efes bolji od Baskonije, na pobjedu od Zvezde

Efes bolji od Baskonije, na pobjedu od Zvezde
Efes bolji od Baskonije, na pobjedu od Zvezde

Košarkaši Anadolu Efesa nadigrali su Baskoniju 96:85 i izjednačili se sa španskim timom na diobi sedme pozicije u Evroligi.

Istanbulski klub je trećom pobjedom u nizu stigao do plej-of pozicije, sa trijumfom više od gradskog rivala Darušafake, koja kasnije gostuje lideru Real Madridu.

Efes je stekao dvocifrenu prednost krajem prvog poluvremen (47:36), koju nakon izjednačenog trećeg kvartala povećava na maksimalnih 17 razlike sredinom posljednjeg (88:71), te rutinski meč privodi kraju.

Turski klub je usput nadoknadio poen zaostatka u međusobnom skoru, pa ukoliko dva tima budu izjednačena na kraju regularnog dijela sezone, Efes će imati prednost.

U petak je blistao Tomas Ertel sa 21 poenom i 11 asistencija, ali je imao odlučnu podršku u Brajantu Danstonu sa 15 poena i sedam skokova, Tajleru Hanikatu sa 16, Brendonu Polu sa 14 i Deriku Braunu sa 12 poena, pet skokova i četiri proigravanja.

Baskoniju je predvodio Rodrig Buboa sa 24 poena, 20 je dodao Adam Hanga, 15 je ubacio Kim Tili, dok je Johanes Vojtman ostvario dabl-dabl sa 10 poena i 13 skokova.

Efes u sljedećem kolu gostuje UNIKS-u u Kazanju, dok će Baskonija niz od tri poraza pokušati da prekine protiv Emporio Armanija na svom parketu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije