Košarka

Evroliga minutom ćutanja odaje počast Marku Ivkoviću

Evroliga minutom ćutanja odaje počast Marku Ivkoviću
Evroliga minutom ćutanja odaje počast Marku Ivkoviću

BARSELONA - Sve utakmice Evrolige i Evrokupa ove nedjelje počeće minutom ćutanja u znak sjećanja na navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, koji je ubijen u petak uoči utakmice protiv Galatasaraja.

Evroliga, Crvena zvezda i Galatasaraj izdali su danas zajedničko saopštenje u kojem se najoštirje osuđuje tragedija u Istanbulu.

"Osnovni interes Evrolige i klubova je da incidenti koji su se dogodili budu potpuno istraženi i da budu preduzete sve neopohodne mjere kako se nikad više ne bi ponovili. Oba kluba i Liga sarađuju sa policijom kako bi se to postiglo", navodi se u saopštenju.

Čelnici Evrolige uputili su saučešće i podršku porodici i prijateljima Marka Ivkovića.

"Šaljemo poruku mira našim navijačima i tražimo njihovu pomoć u namjeri da se ovakvi incidenti više nikad ne ponove. Oba kluba su posvećena preduzimanju svih neophodnih mjera koje će doprinjeti razvoju mirne i sportske atmosfere u i ispred obe arene dva kluba u budućnosti".

Sastanku u sjedištu ULEBA u Barseloni prisustvovali su predsjednik i generalni menadžer Evrolige Đordi Bertomeu, direktor crveno-bijelih Davor Ristović i predstavnik turskog kluba Murat Ozier.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije