Košarka

Evro­li­ga za ko­šar­ka­še: Ce­de­vi­ta ovje­ra­va top 16

Evro­li­ga za ko­šar­ka­še: Ce­de­vi­ta ovje­ra­va top 16
Evro­li­ga za ko­šar­ka­še: Ce­de­vi­ta ovje­ra­va top 16

Ko­šar­ka­ši Crve­ne zvez­de i Ce­de­vi­te ve­če­ras mo­gu da izbo­re pla­sman u top 16 fa­zu Evro­li­ge.

Iz B gru­pe tri ti­ma su se pla­si­ra­la u top 16 fa­zu: Olim­pi­ja­kos, La­bo­ral Ku­ća i Ana­do­lu Efes, a uko­li­ko za­gre­ba­čka Ce­de­vi­ta (ima skor 4-4) po­bi­je­di Em­po­rio Ar­ma­ni (skor 2-6) nas­ta­vi­će ta­kmi­če­nje. U na­re­dnu fa­zu mo­ći će i ako iz­gu­bi sa ma­nje od de­vet po­ena ra­zli­ke, dok će sva­ki dru­gi is­hod da­ti na­du Ita­li­ja­ni­ma. Du­el u Za­gre­bu po­či­nje u 19 ča­so­va.

"Ne smi­je­mo ra­zmiš­lja­ti da nam po­raz s ma­lom ra­zli­kom do­no­si top 16. Mo­ra­mo ra­zmiš­lja­ti da je to uta­kmi­ca ko­ju tre­ba­ da do­bijemo. To je vrhun­ska pri­li­ka da pro­đe­mo da­lje. Ako u za­dnjim mi­nu­ta­ma bu­de ta­kva si­tu­aci­ja da bu­de bi­tna ra­zli­ka, si­gur­no da će nas tre­ne­ri na to pri­pre­mi­ti i on­da će­mo ra­zmiš­lja­ti o to­me", re­kao je Lu­ka Žo­rić, ko­šar­kaš Ce­de­vi­te.

Zvez­da ima te­ško gos­to­va­nje u Is­tan­bu­lu (20.45) i za pro­laz u na­re­dnu fa­zu ta­kmi­če­nja po­tre­bna joj je po­bje­da nad Fe­ner­ba­hče­om i tri­jumf Ba­jer­na nad Re­al Ma­dri­dom. Meč de­ve­tog ko­la je bi­tan i za Fe­ner­ba­hče jer bi po­bje­dom osi­gu­rao prvo mjes­to u A gru­pi.

"Igra­mo pro­tiv eki­pe ko­ja je u prvoj fa­zi ta­kmi­če­nja po­ka­za­la naj­vi­še i prva izbo­ri­la pla­sman u top 16 fa­zu. Sve­sni smo da se ra­di o vrhun­skom ti­mu, na­ši na­vi­ja­či su ima­li pri­li­ku da ih vi­de u Beo­gra­du, gde su go­to­vo ru­tin­ski sti­gli do po­be­de. Ipak, okre­nu­ti smo se­bi i ono što je naj­va­žni­je jes­te da vi­di­mo u kom sas­ta­vu će­mo igra­ti jer ima­mo pu­no pro­ble­ma sa pre­hla­đe­nim igra­či­ma i vi­ru­si­ma. Ipak, iza­ći će­mo na te­ren ma­ksi­mal­no mo­ti­vi­sa­ni da odi­gra­mo do­bar meč", re­kao je De­jan Ra­do­njić, tre­ner Zvez­de.

Bo­ri­ša Si­ma­nić je os­tao u Beo­gra­du, a da li će i ko­li­ko igra­ti Ma­ik Cir­bes, ko­ji je, ta­ko­đe, pre­hla­đen, bi­će odlu­če­no da­nas. Bez ob­zi­ra ko zai­gra, tre­ner Fe­ner­ba­hčea Že­ljko Obra­do­vić zna šta ga če­ka.

"Tim Zvez­de je po­tpu­no dru­ga­či­ji od onog s ko­jim smo igra­li u Beo­gra­du. Igra­ju ve­oma do­bro kod ku­će, gde su po­be­di­li Re­al Ma­drid i Him­ki, a tu je i po­ja­ča­nje Mar­kus Vi­li­jams. Ali, i dru­gi ko­šar­ka­ši, ta­ko­đe, igra­ju do­bro. Bi­će te­ška uta­kmi­ca za nas, si­gu­ran sam", re­kao je Obra­do­vić.

Te­žak meč oče­ku­je i biv­ši igrač Zvez­de Ni­ko­la Ka­li­nić:

"To je va­žna uta­kmi­ca jer že­li­mo da bu­de­mo prvi u gru­pi, što bi nam do­ne­lo la­kši po­sao u top 16 fa­zi. Zvez­da igra do­bro, ima ne­ke no­ve igra­če kao što je Vi­li­jams, ko­jeg po­zna­jem. On je sja­jan igrač i čo­vek i bi­će ga te­ško ču­va­ti. Os­ta­li ko­šar­ka­ši, ta­ko­đe, igra­ju ve­oma do­bro, ali i mi smo do­bar tim i ako bu­de­mo igra­li svo­ju naj­bo­lju igru ne bi tre­ba­lo da bude pro­ble­ma."

Iz Zvez­de je sti­gla vi­jest da se na­kon dva mje­se­ca pa­uze zbog po­vre­de vra­tio Ne­ma­nja Da­n­gu­bić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije