Košarka

FIBA brža od Đorđevića

FIBA brža od Đorđevića
FIBA brža od Đorđevića

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević trebalo je danas, u 17.30, da objavi konačan spisak putnika na Svjetsko prvenstvo u Španiji, ali ga je u tome pretekla Svjetska košarkaška federacija (FIBA).

Svjetska "kuća košarke" je, naime, na sajtu Mundobasketa već oko 13 časova postavila spisak "orlova" na kojem se nalazi 12 igrača: Miloš Teodosić, Marko Simonović, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Nenad Krstić, Miroslav Raduljica, Raško Katić i Vladimir Štimac.

Nakon što je u nedjelju izbacio Vladimira Micova iz ekipe zbog nediscipline, Đorđeviću je ostalo da još jednom igraču saopšti da neće putovati na Mundobasket, a izbor je pao na Luku Mitrovića. Odstranjivanje Mitrovića predstavlja malo iznenađenje, s obzirom na to da, osim njega, na poziciji krilnog centra mogu da igraju još samo Birčević i Bjelica.

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra kreće put Granade specijalnim čarter letom, a na Svjetskom prvenstvu igraće u Grupi A, zajedno sa selekcijama Španije, Francuske, Brazila, Egipta i Irana. "Orlovi" prvu utakmicu igraju u subotu s Egiptom.

Svjetsko prvenstvo održava se od 30. avgusta do 14. septembra, a titulu brane Sjedinjene Američke Države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije