Košarka

Fajnal for NLB lige: Spektakl u "Nokia areni"

Fajnal for NLB lige:  Spektakl u "Nokia areni"
Fajnal for NLB lige: Spektakl u "Nokia areni"

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je da je njegov tim plasmanom na fajnal for ostvario svoj primarni cilj, ali da bi mogli otići i korak dalje.

Završnica regionalnog takmičenja će prvi put biti održana u Tel Avivu, i to od 28. do 30. aprila u "Nokia areni". U polufinalnim mečevima Partizan će odmjeriti snage s Cedevitom (17.45), dok će u drugom meču snage odmjeriti domaćin turnira Makabi i podgorička Budućnost (20.15). Finale je u ponedjeljak (20.15).

"Mi smo primarni cilj za ovu sezonu ostvarili, a to je plasman na završni turnir ABA lige. Naravno da se nećemo zadovoljiti tim i pokušaćemo da napravimo još korak više, ili dva, ako nam se ukaže prilika", rekao je Jovanović.

On je dodao da će im za to biti potrebno puno energije i motivacije, jer igraju protiv jakih i kvalitetnih protivnika.

Jovanović je naglasio da neće biti iznenađenja u Tel Avivu, jer se sve ekipe međusobno dobro poznaju.

"Sve protivnike znamo jako dobro, sa svim ekipama smo se susretali po dva puta u Jadranskoj ligi, a sa Makabijem smo igrali još dva puta u Evroligi. Tu nema nekih nepoznanica, sigurno da je Makabi favorit broj jedan kao najkvalitetnija ekipa i zato što igra na domaćem terenu", kaže trener ekipe koja će imati priliku da stigne do šeste uzastopne titule u regionalnoj ligi.

Njihov protivnik u polufinalu Cedevita biće oslabljena jer neće moći da računa na slovenačkog centra Matjaža Smodiša. On će zbog moguće frakture stopala morati da pauzira najmanje dvije nedjelje.

Partizan će odmjeriti snage s Cedevitom, a Makabi s podgoričkom Budućnosti

To nije jedini problem za Cedevitu jer Marino Baždarić i Vedran Vukišić već nekoliko nedjelja nisu trenirali s timom. Pored toga, ekipi se tek priključio Dalibor Bagarić, koji nije radio dvije nedjelje.

Domaćin Makabi je apsolutni favorit za prvu titulu u regionalnom takmičenju. Regularni dio takmičenja je završio sa 24 pobjede i tek dva poraza.

Košarkaš izraelskog tima Gaj Pnini ističe da je titula u ABA ligi jedan od prioriteta kluba u ovoj sezoni.

"Srećni smo što smo dio ovako velikog događaja, to nam je bio jedan od glavnih ciljeva i uspjeli smo. Imamo dvije utakmice do trofeja, ali prvo ćemo se fokusirati na polufinalnu. Budućnost je odličan tim. Biće to visok nivo košarke i nadam se da će doći dosta navijača. Svima želim sreću. Za nas će ovo biti kao i svaka druga utakmica, pružićemo maksimum i vidjećete isti Makabi kao i čitave sezone, posebno zato što igramo u Tel Avivu pred 10.000 ljudi i želimo da ih usrećimo", kazao je Pnini. (B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije